Jičín: V květnu se uskuteční Jičínská 50 a City Run a v červenci motocyklová Cena města

29.04.2022 6:27 | Tisková zpráva

Dne 21. května se uskuteční závody Jičínská 50 a City Run. RM schválila dohodu o spolupořadatelství. Organizátorem je Cykloklub Jičín. Cyklistický závod letos připíše již 17. ročník a stále populárnější běžecký závod se koná po osmé. Rada města souhlasila s bezplatným poskytnutím části Lidického náměstí, kde bude start a zázemí závodu.

Jičín: V květnu se uskuteční Jičínská 50 a City Run a v červenci motocyklová Cena města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Ve dnech 16. a 17. července se koná motocyklový závod Cena města Jičína, a to na tradičním okruhu v ulicích M. Koněva, Markova a na části obchvatu. Závodníci budou projíždět tento „trojúhelníkový“ okruh v rámci jízdy pravidelnosti. Místní obyvatele zdvořile žádáme o trpělivost. I když je akce velmi oblíbená a divácky vděčná, chápeme, že pro řadu obyvatel je hlučná a že představuje komplikaci v dopravě. Organizátorem je jako vždy Auto moto klub Český ráj v AČR. RM schválila uzavírku silnic v daných dnech.

Organizátoři chystají i motocyklovou vyjížďku, která vyrazí dne 15. 7. v 16 hodin od kempu Rumcajs v ulici M. Koněva, pojede kolem rybníku Kníže, přes ulice Jiráskova, Zahradní, Sv. Čecha, Tyršova a skrze Husovu ulici dojede na Valdštejnovo náměstí, kde se jezdci na 20 minut zastaví. Veřejnost je samozřejmě srdečně zvána. Další dny se uskuteční zmíněným závod, který má v Jičíně již tradici. V minulých letech se nekonal z důvodu epidemie Covid-19. Svou historií závod odkazuje k naprosto legendární Ceně Prachovských skal, která se jezdila v 60. letech 20. století a dnes je mnohými chápána jako projev uvolňování za předlistopadového režimu. Současný závod ale není rychlostní, nýbrž jde o takzvanou jízdu pravidelnosti, spočívající v tom, že jezdci musí jednotlivá kola zdolat v co nejpodobnějších časech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…