Jičín: Veřejný majetek a místní komunikace v Hubálově jsou převáděny pod město

17.12.2019 15:03

K 1. říjnu 2019 Hubálov přestal být součástí Tuři a byl připojen k Jičínu. Dochází také k převodu místního veřejného majetku.

Jičín: Veřejný majetek a místní komunikace v Hubálově jsou převáděny pod město
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada města doporučuje ZM schválit převod veřejného osvětlení, rozhlasu a místních komunikací do jičínského majetku. Soupis převáděného majetku je dán na základě pasportu z 15. prosince 1965. Pokud bude věc schválena, do konce roku 2019 se uskuteční kompletní převod hubálovského majetku. Jičín bezúplatným převodem získá pozemky o výměře 53 062 m2 a dvě nemovitosti. 

Jičínští zastupitelé budou na veřejném zasedání dne 18. prosince 2019 také rozhodovat o předsedovi již založeného osadního výboru Hubálov. Ten na svém prvním setkání doporučil pana Milana Kováře, definitivní slovo ale mají zastupitelé. Budou rozhodovat i o doplnění tzv. pravidel pro osadní výbory, které by se nově měly vztahovat i na Hubálov a které definují činnost těchto výborů, včetně financování. Předpokladem je, že osadní výbor Hubálov by stejně jako ostatní (Robousy, Popovice, Sedličky) měl k dispozici 50 tisíc Kč ročně na organizační zajištění, na drobnou údržbu v osadě a na zajištění společenských akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…