Jičín: Webové stránky města získaly krajskou cenu Zlatý erb

13.03.2018 19:46

Web města www.mujicin.cz se dočkal zvláštní pocty. V krajském kole Zlatý erb obsadil první příčku. Tak jako erby bývaly chloubou a prezentací šlechtických rodů, jsou webové stránky důležitou výkladní skříní města a zároveň křižovatkou, která může usnadnit život místním občanům a návštěvníkům. Společně - a velký dík patří také zaměstnancům městského oddělení informatiky i bývalé tiskové mluvčí Ing. Magdaléně Doležalové - se snažíme, aby náš web byl přívětivý, přehledný i nasycený informacemi.

Jičín: Webové stránky města získaly krajskou cenu Zlatý erb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Také letos byla úroveň hodnocených webů více než vyrovnaná. U finalistů kategorie město bylo jen minimální bodové rozpětí. Samozřejmostí byla u všech podpora zobrazení na mobilních telefonech. V této kategorii byly nedostatky pouze v rozšiřujících povinných informacích. Vedle Jičína letos uspěl také Náchod a Rychnov nad Kněžnou, který loni zvítězil.

Jičínští se ze zlata radovali v roce 2009, poté se buď web umisťoval těsně pod nejvyšší příčkou, nebo se do nejúspěšnější trojice neprobojoval. Loni skončil Jičín třetí. Úspěchy v minulosti ale Jičín slavil i v jiné soutěžní kategorii, a sice ve webové aplikaci. V roce 2009 a 2015 si zlato vydobyl jičínský mapový portál gis.mujicin.cz. Letos v této kategorii uspěla Praskačka se svým inovativním poplatkovým portálem. Kromě webů města jsou také v samostatné kategorii oceňovány weby obcí, kde letos - stejně jako loni - zvítězila obec Lovčice, která kategorii v bodovém hodnocení drtivě ovládla. Jičínské vítězství je velmi inspirující, zároveň ale při konfrontaci s kolegy jiných měst vidíme, jakých nedostatků se třeba dopouštíme i jakou cestou můžeme posunout rychle se rozvíjející online služby. Chceme také poděkovat všem Jičínským za jejich podněty i navštěvování jak webu města, tak facebookových stránek Jičín - moje město, jež jsou čím dál důležitější metodou, jak s Vámi komunikovat.

Vítězové postupují do celostátního klání

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo na krajském úřadě Královéhradeckého kraje. Soutěž Zlatý erb je celostátní a nyní je za námi krajské kolo. Vítězové postupují do celostátního klání. To se uskuteční dne 9. dubna taktéž v Hradci Králové.

„Z historického pohledu erb odkazoval na danou šlechtickou rodinu, město nebo obec a bylo to něco, čím se jednotlivec nebo komunita chlubila. Soutěž Zlatý erb je o tom – v dobrém slova smyslu – chlubení se. Jsem rád, že erbovní štíty se transformují do webových stránek obcí, do úředních desek a dalších aplikací, které jsou stále více přátelské i pro úplné laiky. Těší mě, že na to samosprávy dbají a zpřístupňují a zjednodušují komunikaci s občany nejen v rovině úřední, ale i volnočasové,“ ocenil hejtman PhDr. Jiří Štěpán, který dnes předal ocenění úspěšným účastníkům.

Webové stránky města najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…