Jičín: Zrekonstruovaná ulice Konecchlumského navýší bezpečnost dopravy

19.08.2022 13:49 | Tisková zpráva

Rozsáhlá rekonstrukce, která zde probíhá od konce roku 2021, se blíží do finále. Realizací projektu dojde ke zvýšení bezpečnosti dopravy v této oblasti, kde každodenně projíždí desítky zejména nákladních vozidel směřující do průmyslové zóny.

Jičín: Zrekonstruovaná ulice Konecchlumského navýší bezpečnost dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pro pěší byl vybudován nový chodník v celé délce řešeného úseku. Stávající chodníky byly zrekonstruovány a novou podobu získala také křižovatka do ulice K. Haranta. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
Její úpravou zde nově vzniklo zelené prostranství se stromy, které bude ještě doplněno lavičkami a odpadkovými koši. Již před zahájením rekonstrukce zde bylo instalováno nové úsporné veřejné osvětlení. Město Jičín získalo na realizaci projektu podporu z EU z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 1,9 mil. Kč.

Nedílnou součástí projektu je i rekonstrukce povrchu stávající komunikace v délce cca 630 metrů včetně vybudování podélných parkovacích stání v místech nezpevněné krajnice. Také bylo rekonstruováno schodiště k evangelickému kostelu a provedena rekonstrukce vodovodu a úprava šachet na stávající kanalizaci. Stavba zatím končí u odbočky do ulice Průmyslová. Než dojde i na poslední třetí etapu vedoucí až ke Kobitu, bude nutné vybudovat novou komunikaci východním směrem k firmě Hydra, čímž dojde k propojení ulice Průmyslová.

Na první dvě etapy rekonstrukce vozovky získalo město dotaci z MMR z Programu Podpora regionů ve výši 4,4 mil. Kč. Bezproblémový chod všech stavebních prací zajistila společnost M-Silnice a.s. ve spolupráci se společností ZIKUDA – vodohospodářské stavby za celkovou cenu 10,3 mil. Kč.

Jičín – ulice Konecchlumského, CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_038/0015975

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…