Jičín bude jednat s církví o směně pozemků

16.10.2017 15:16

Rada města pověřila 1. místostarostu Mgr. Petra Hamáčka, aby jednal s církví o směně pozemků. Město má zájem o pozemky v oddechové zóně u Cidliny, za obchodním domem Kaufland, kudy má v budoucnu vést pozemní komunikace, a pod obslužnou komunikací u Robous.

Jičín bude jednat s církví o směně pozemků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V oddechové zóně jsou pozemky také dotčeny přeložkou vysokého napětí vedení elektrické energie, kdy se v současné době jedná o výši náhrad za věcné břemeno, které by v rámci nákladů na přeložku zaplatilo město. Církev by od města mohla získat pozemky při obchvatu nedaleko obce Holín.

Nabídku vytipovalo oddělení správy majetku a podle názoru města jde o zajímavou nabídku, protože tyto pozemky sousedí s jinými, vlastněnými církví.

Město Jičín má s církví uzavřeny smlouvy o smlouvách budoucích kupních z let 2003 a 2009, v nichž se církev zavazuje k prodeji pozemků. Do vlastnictví je získala na základě tzv. církevních restitucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…