Jičín podpoří cestovní ruch částkou 600 tisíc korun

23.02.2022 12:59 | Tisková zpráva

Rada schválila Program pro poskytování dotací na podporu a rozvoj cestovního ruchu v Jičíně. Městské granty na turismus jsou poskytovány každoročně, ale tento program je nyní obzvláště důležitý, protože cestovní ruch byl silně zasažen epidemií Covid-19.

Jičín podpoří cestovní ruch částkou 600 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Podpora tohoto odvětví vychází také ze Strategického plánu rozvoje města. Pro dotace na podporu cestovního ruchu je proto letos vyhrazena částka 600 tisíc Kč, což je více než v minulých letech. Text programu již dříve schválila Komise pro rozvoj cestovního ruchu, což je poradní orgán Rady města.

Program je rozdělen do čtyř oblastí podpory: Tvorba turistických produktů, Rozšiřování služeb v rámci cestovního ruchu a zlepšování jejich kvality, Propagace města Jičína a Spolupráce s partnerskými městy. Na jednu žádost lze získat dotaci maximálně do výše 15 procent finančních prostředků z celkového alokovaného objemu.

Na poskytnutí dotace není právní nárok. Dodané žádosti ohodnotí členové komise pro cestovní ruch, kdy tak rozhodnou i o výši příspěvku, a platí, že pokud záměr získá v hodnocení méně než 20 procent, nebude podpořen žádnou částkou.

O dotaci jsou oprávněny žádat fyzické nebo právnické osoby a naopak příspěvkové organizace města oprávněnými žadateli nejsou. O dotaci lze požádat přes formulář Žádost o poskytnutí dotace, který je k dispozici ZDE. V příslušné sekci webu je samozřejmě i celý text programu a doporučujeme žadatelům, aby si ho pročetli, neboť se zde píše i o povinných náležitostech žádosti a také o povinnosti doložit vyúčtování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…