Jičín rozdělí 550 tisíc na kulturní aktivity a 250 tisíc na cestovní ruch

12.02.2018 14:30

RM schválila programy pro udělování dotací v kultuře a cestovního ruchu. Pro kulturní aktivity bude k rozdělení částka 550 tisíc Kč, pro cestovní ruch 250 tisíc Kč. Žádosti o dotace budou přijímány v období od 22. března do 20. dubna.

Jičín rozdělí 550 tisíc na kulturní aktivity a 250 tisíc na cestovní ruch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Programy jsou určeny výhradně pro obyvatele Jičína, případně pro právnické osoby se sídlem zde. Zájemci musí požádat písemně. Žádosti pro kulturu je nutno zaslat také elektronicky na e-mailovou adresu faruzelova@mujicin.cz a pro cestovní ruch na stillerova@mujicin.cz. Všichni úspěšní žadatelé jsou povinni dodat městu vyúčtování.

Dotace pro kulturu se dělí na kulturní aktivity, činnost spolků a vydání nosiče či tiskoviny. Tyto body zahrnují například pořádání festivalů, koncertů, divadelních představení nebo přednáškových cyklů, dále tvorbu uměleckých děl, pronájmy a výbavu zkušeben, ateliérů a podobných prostor, úhrady cestovného, odměny pro profesionální spolupracovníky či členy spolku a podporu pro autory tiskovin a audiovizuálních děl.

Letošní rok má být ve znamení stého výročí vzniku Československa a Albrechta z Valdštejna. Program pro dotace na cestovní ruch na tento fakt bere zvláštní zřetel, projekty se mají na tato témata zaměřovat. Dalšími body podpory v rámci cestovního ruchu jsou propagace města Jičína, spolupráce s partnerskými městy nebo zlepšování kvality služeb.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…