Jičín zajišťuje pozemky pro vodovod do Moravčic a projektová dokumentace se dokončuje

15.09.2022 6:32 | Tisková zpráva

Rada města schválila zřízení věcného břemene, kterým je služebnost inženýrské sítě. Dohoda se uzavře mezi městem Jičín a firmou Kobit. Břemeno spočívá ve strpění umístění, provozování, údržby a opravy vodovodního řadu.

Jičín zajišťuje pozemky pro vodovod do Moravčic a projektová dokumentace se dokončuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V souvislosti s prodloužením vodovodu dojde k zásahu do pozemků p. č. 147/39, 147/20 a 147/15 v katastrálním územím Moravčice, přičemž tyto pozemky jsou právě ve vlastnictví firmy Kobit. Břemeno bude úplatné ve výši 63 tisíc Kč, stanovené znaleckým posudkem. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Část vodovodního řadu, na který se vodovod z Moravčic bude napojovat, je veden na pozemku firmy Kobit, proto byla navržena směna za jiný pozemek, který je ve vlastnictví města. O pozemkových věcech rozhodují zastupitelé. RM proto doporučuje Zastupitelstvu města schválit směnu parcely poz. č. 147/81 a 147/82 o celkové výměře 8 894 m2 v k. ú. Moravčice ve vlastnictví města Jičína za vodovodní řad v Konecchlumského ulici ve vlastnictví firmy Kobit. Dle znaleckých posudků jsou obě strany směny vyvážené v hodnotě cca 1,7 milionu Kč. 

Město Jičín na základě požadavků od obyvatel Moravčic, jež jsou správně součástí Jičína, dlouhodobě řeší vybudování vodovodu. V lokalitě je naneštěstí dlouhodobý problém s nedostatkem a kvalitou vody. V územním plánu je pro vodovod určený koridor, který vede přes pozemky soukromých vlastníků. S několika již byla uzavřena smlouva o smlouvě budoucí. Klíčové pozemky pro vodovod jsou vlastněny firmou Kobit, takže nyní schvalovaná dohoda je významným krokem. V současné době probíhají práce na projektové dokumentaci pro provedení stavby. Dokumentace má být hotova do konce letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…