Jičín zakoupí nový pozemek pro elektropřípojku k hřišti v Robousích

14.06.2022 8:35 | Tisková zpráva

Rada města doporučuje Zastupitelstvu města schválit koupi pozemkové parcely č. 628/6 v katastrálním území Robousy. Výměra je 174 m2 a vlastníkem je Římskokatolická farnost – arciděkanství Jičín. Celková cena vychází ze znaleckého posudku a činí 50 460 Kč, tedy 290 Kč za m2. Zastupitelstvo rozhodne na veřejném zasedání ve středu 22. června.

Jičín zakoupí nový pozemek pro elektropřípojku k hřišti v Robousích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Obyvatelka Robous v loňském roce vyvolala jednání s městem Jičín, protože bylo zjištěno, že elektropřípojka k šatnám fotbalového klubu v Robousích je vedena po jejím pozemku. Přípojka je tam vedena dlouhodobě už z doby, kdy tento pozemek (stavební parcela č. 69 a pozemková parcela č. 630/2) patřil jinému majiteli. Protože si obyvatelka přípojku na svém pozemku nepřeje, město Jičín hledalo náhradní řešení. Jako nejlepší se jeví právě koupě parcely č. 628/6 od římskokatolické farnosti.

Z toho důvodu zástupci města začali jednat se zástupci jičínské farnosti. Ta už městu zaslala dopis se znaleckým posudkem na odhad kupní ceny. Pozemek se nachází přímo v Robousích pár desítek metrů před podjezdem čtyřproudové komunikace. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…