Jihlava: Adoptovali jsme si ježka

20.07.2022 7:35 | Tisková zpráva

Věděli jste, že si můžete v Zoologické zahradě Jihlava adoptovat zvířátko? My jsme neodolali roztomilému kukuči ježka ušatého a už ho máme!

Jihlava: Adoptovali jsme si ježka
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

O ježka se dělíme s dalšími dvaceti adoptivními rodiči, mezi kterými jsou třeba i žáci základních škol, a to nejen z Jihlavy. Redakce magazínu Ježkovy oči navíc využila další reklamní možnosti, kterou zoo nabízí, a to umístit před expozici adoptovaného zvířete cedulku s logem. Město jako zřizovatel zoologické zahrady nemusí hradit poplatek za reklamu a samotná adopce je hrazena ze soukromých prostředků.

„Adoptivní rodiče dostanou certifikát potvrzující zapojení do programu, získají cedulku umístěnou přímo u konkrétního zvířete a podle výše adopce i volné vstupy do zoo. Jsou také uvedeni v seznamu adoptivních rodičů na webových stránkách zoo. Nejdůležitější je ale dobrý pocit, že se stali součástí světové snahy o zachování populace ohroženého druhu zvířete,“ doplnila vedoucí marketingového oddělení jihlavské zoo Simona Kubičková.

ježek

Ježek ušatý je druhem, který se vyskytuje v severní Africe, Střední Asii a na Blízkém východě. Nejčastěji žije na pouštích, polopouštích či ve stepích. Zde si vyhrabává až jeden metr hluboké nory, do kterých se přes den ukrývá. Živí se hmyzem, červy, drobnými obratlovci či ptačími vejci, občas nepohrdne ani zralým ovocem.

Zajímavé je, že v chladných oblastech může ježek ušatý až na půl roku upadnout do zimního spánku a v horkých oblastech přečkává nejteplejší a nejsušší měsíce letním spánkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…