Jihlava: Bazén otevře až na podzim, Vodní ráj se chystá na Beachvolejbalové léto

27.05.2020 16:29

Vodní ráj každoroční technologickou odstávku provedl během zpřísněných opatření v rámci pandemie koronaviru. Bazén E. Rošického se letos dočká rekonstrukce vzduchotechniky, a tak se bude moci v novém otevřít až na podzim.

Jihlava: Bazén otevře až na podzim, Vodní ráj se chystá na Beachvolejbalové léto
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Vodní ráj, který byl z důvodu pandemie koronaviru a nařízení vlády ČR od 13. března pro veřejnost zcela uzavřen, se bude opět otevírat. Otevření kryté části Vodního ráje je naplánováno na sobotu 30. května v obvyklé provozní době od 10 do 21 hodin. Venkovní část Vodního ráje bude připravena k provozu od soboty 6. června od 10 do 20 hodin podle aktuálního vývoje počasí.

Voda z bazénu na ZŠ Demlova byla kvůli dlouhé odstávce, spojené s pandemií koronaviru, vypuštěna a provozovateli se již nevyplatí bazén na jeden měsíc napouštět. Většinu provozního času navíc tvoří výuka žáků blízké školy, která však kvůli bezpečnostním opatřením nesmí v bazénech probíhat. Další sezonu bazén Demlova 32 zahájí až v září.

Stejně tak plavecký a výukový bazén E. Rošického otevřou Služby města Jihlavy (SMJ) až příští sezonu, tedy na podzim. „Důvodem je posunutí termínu plánované rekonstrukce vzduchotechniky v celém objektu na 1. června,“ uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ, které oba zmíněné bazény v Jihlavě provozují.

Tělocvičny v areálu bazénu E. Rošického jsou přístupné již od 12. května, sauna zůstane v provozu od 26. května do 28. června, a to v normální provozní době, ovšem s omezenou kapacitou na polovinu a se stanovenými hygienicko-bezpečnostními opatřeními.

Větší hromadné akce se z důvodu omezené kapacity koupališť v létě neuskuteční. Vodní ráj se přesto chystá k uskutečnění několika akcí v rámci Beachvolejbalového léta. Mezi nimi je například:

20. - 21. června Celostátní Český pohár juniorek
27. - 28. června Water paradice cup
13. - 17. července Sportovní příměstský tábor
17. - 19. července Český pohár žen
16. srpna Open mix Sunday cup
5. září Turnaj losovaných mixů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.