Jihlava: Cyklostezka do Pávova povede po lávce i tunelem

09.05.2018 12:15

Pod Sokolovskou ulicí bude tzv. turbosider. Lávka cyklisty navede na Pávovský most.

Jihlava: Cyklostezka do Pávova povede po lávce i tunelem
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Do 31. května příštího roku by měla být hotová nová cyklostezka R08, která propojí Jihlavu s Pávovem. Stavba usnadní dopravu na kolech především pracujícím v průmyslové zóně, svůj význam bude mít pro sport, využití najde nepochybně i jako spojnice do oblíbených míst trávení volného času.

Cyklisté budou moci na novou stezku najet v ulici 5. května, dál povede podél železniční tratě na Havlíčkův Brod, pod Sokolovskou ulicí a přes Pávovskou ulici až do Pávova. Součástí stavby bude i také tzv. turbosider, tedy podjezd, který povede pod Sokolovskou ulicí, a 78 metrů dlouhá lávka, která cyklostezku navede na Pávovský most.

„Nejnižší soutěži nabídnutá částka je 59,7 milionů korun, na stavbu získalo město dotaci až 85 procent uznatelných výdajů. Do soutěže se přihlásilo celkem šest uchazečů, dodavatelem bude společnost Alpine Bau CZ z Valašského Meziříčí,“ řekl k výsledku výběrového řízení náměstek pro dopravu Vratislav Výborný.

Cyklostezka by měla být kompletně dokončena do konce května příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…