Jihlava: Dezinfekce nádob na komunální odpad a kontejnerů

02.06.2017 12:17

I letos v Jihlavě proběhne dezinfekce sběrných nádob na komunální odpady a kontejnerů. Práce probíhají vždy pouze ve svozový den v dané ulici a to v termínu od 29. 5. 2017 do 30. 6. 2017.

Jihlava: Dezinfekce nádob na komunální odpad a kontejnerů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

SMJ spolupracují s odbornou firmou, která zajistí dezinfekci nádob, jenž užívají obyvatelé Jihlavy na odpad z domácností. Veškeré nádoby musí být přistaveny k výsypu i k dezinfekci od 6:00 hodiny ranní. Dezinfekce se bude provádět zhruba u 6 000 popelových nádob. Speciální vůz na dezinfekci nádob pojede po trase svozu komunálního odpadu a pomocí hydrauliky, trysek, studené vody a saponátů provede pod tlakem dezinfekci nádoby. Uvedená technologie není schopna z popelnic zcela odstranit ztuhlé tuky a jiné pevné složky odpadů, které se během používání usadí na stěnách a dně popelových nádob.

Dezinfekce bude prováděna po celý den. Prosíme občany, aby sběrné nádoby nechávali ve svozový den přistavené až do pozdních večerních hodin, nedávali do nich odpad a neblokovali je parkujícími vozidly. Vydezinfikovaná nádoba bude opatřena nálepkou s označením roku 2017. V případě, že vám nebude popelová nádoba dezinfikována v termínu, volejte neprodleně v době od 6:00 do 14:30 hodin na SMJ. Telefonní čísla jsou 567 553 227, 567 553 237 a 567 553 251. Při oznamování nedostaků či stížností je potřeba dodržet termín plánovaného dezinfikování, který končí 30. 6. 2017 v ranních hodinách. Potom již nelze nádoby dodatečně dezinfikovat, protože firma  provádějící tyto práce opouští Jihlavu a přemísťuje se do jiného města. Firmy a podnikatelé si mohou objednat dezinfekci jimi užívaných nádob za úplatu. Stačí kontaktovat naší společnost SMJ na výše uvedených číslech.

Rozpis termínů a míst dezinfekce na komunální odpad a kontejnerů:

V prvním, sudém týdnu, od 29. 5. do 2. 6. 2017, bude dezinfekce prováděna v sídlišti Březinova, Demlova, Na Kopci, v Bedřichově a Starých Horách a v ulici Na Dolech, Jiráskova, oblasti okolo hlavního nádraží ČD v okolí ulic Sokolovská, Kollárova, Královský Vršek, Havlíčkova, Dusíkova, Rejchova, Halasova, Dykova, Tomáškova, Hellerova , Dr. Procházky , Na Vyhlídce a na Kalvárii u rodinných domků – 110 l , 120 l a 240 l nádoby.

V druhém, lichém týdnu, od 5. 6. do 9. 6. 2017, bude dezinfekce prováděna v sídlišti Březinova, Demlova, Na Kopci, v Bedřichově a Starých Horách a v ulici Na Dolech, Jiráskova, oblasti okolo hlavního nádraží ČD v okolí ulic Sokolovská, Kollárova, Královský Vršek, Havlíčkova, Dusíkova, Rejchova, Halasova, Dykova, Tomáškova, Hellerova , Dr. Procházky , Na Vyhlídce a na Kalvárii – sídliště, 1.100 l a 660 l nádoby.

Ve třetím, sudém týdnu, od 12. 6. do 16. 6. 2017, se budou dezinfikovat nádoby v centru města a přilehlém okolí, v ulici Fibichova, oblasti mezi ulicemi Kosovská - Brtnická - Znojemská, Sukova , U Cvičiště , Na Hliništi , Seifertova , Mahlerova,17. Listopadu, Štursova, Zborovská,Leoše Janáčka od ul. Zborovská, Erbenova po ul. Hamerníková, v Kosově, Sasově a Heleníně u rodinných domků – 110 l , 120 l a 240 l nádoby.

Ve čtvrtém, lichém týdnu, od 19. 6. do 23. 6. 2017, se budou dezinfikovat nádoby v centru města a přilehlém okolí, v ulici Fibichova, oblasti mezi ulicemi Kosovská - Brtnická - Znojemská, Sukova , U Cvičiště , Na Hliništi , Seifertova , Mahlerova,17. Listopadu, Štursova, Zborovská,Leoše Janáčka od ul. Zborovská, Erbenova po ul. Hamerníková, v Kosově, Sasově a Heleníně , sídliště Horní Kosov, Za Prachárnou, Dolina, Jiráskova , Vrchlického , Žižkova , Telečská , Pávov , Antonínův Důl , Červený Kříž , Hosov , Popoce , Vysoká , Pístov , Heroltice , Hruškové Dvory , Henčov , Zborná a Pančava  – sídliště , 1.100 l a 660 l nádoby..

V pátém, sudém týdnu, od 26. 6. do 30. 6. 2017, bude dezinfekce prováděna na sídlišti Horní Kosov, Za Prachárnou, Dolina, oblasti mezi ulicemi Jiráskova - Vrchlického - Žižkova – Telečská, Pávov, Antonínův Důl, Červený Kříž a dále nádoby v Hosově, Popice, Vysoká, Pístov, Heroltice, Hruškové Dvory, Henčov, Zborná, Pančava a Telečská u rodinných domků – 110 l , 120 l a 240 l nádoby.

SMJ si vyhrazuje právo změn a úprav při dezinfekci nádob v důsledku například poruchy techniky, nádob s vývozem 1 x za 14 dní , nebo jiných neočekávaných situací.

Martin Málek, SMJ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…