Jihlava: Do Hruškových Dvorů pojedou dvě nové linky MHD

26.11.2018 7:34

Autobusy s čísly 41 a 42 využijí k cestě do průmyslové zóny dvě různé trasy.

Jihlava: Do Hruškových Dvorů pojedou dvě nové linky MHD
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V průběhu roku město dokončilo rekonstrukci ulice Průmyslové, která vede z průmyslové zóny v Pávově do Hruškových Dvorů. Na ulici byly mimo chodníků a přechodů pro chodce vybudovány také dvě zastávky MHD. Průmyslovou zónu v Hruškových Dvorech doposud obsluhovala pouze autobusová linka číslo 4, tu od poloviny ledna příštího roku posílí linky číslo 41 a 42.

„Obě linky budou začínat na zastávce Dopravní podnik. Linka 41 bude obsluhovat západní část města, tedy sídliště u Pivovaru, U Hřbitova, Horní Kosov a Dolina. Linka číslo 42 obslouží sídliště Na Kopci, Demlova a Březinova. Obě linky poté zamíří do průmyslové zóny v Hruškových Dvorech po Havlíčkově a Polenské ulici,“ přiblížil vedoucí odboru dopravy města Ján Tinka.

Obě linky budou do průmyslové zóny jezdit v páru třikrát denně v době střídání směn. Nový jízdním řádům se přizpůsobí i linka 4.

V příštím roce by mělo město upravit i zastávky Hruškové Dvory – MOKOV, a to v rámci úpravy komunikací v celé průmyslové zóně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…