Jihlava: Do města se vrací designové trhy MINT Market

25.10.2023 16:14 | Tisková zpráva

Masarykovo náměstí se 27. a 28. října promění v jedinečnou designovou zónu, kde se představí více než 50 pečlivě vybraných tvůrců. Po roce se totiž v centru Jihlavy opět uskuteční MINT Market.

Jihlava: Do města se vrací designové trhy MINT Market
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V Jihlavě budete moci znovu navštívit MINT Market (ZDE). Po roce se znovu vrací na Masarykovo náměstí. Moderně pojaté trhy se svěží módou, šperky, designem, delikatesami, kosmetikou a dalšími poctivě zpracovanými výrobky budete moci navštívit 27. a 28. října od 10 do 18 hodin.

Příchozí se mohou těšit na více než 50 pečlivě vybraných tvůrců, kteří do Jihlavy přivezou autorské produkty a skvělou atmosféru. Vstup je zdarma. Spolupořadatelem MINT Marketu je příspěvková organizace města Brána Jihlavy.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17102 lidí

Za MINT Marketem (více ZDE) stojí parta lidí, kteří pořádají úspěšné designové trhy už od roku 2010 a jako jediní vozí moderní a udržitelné zboží v rámci svých akcí po celé České republice. To, co začalo jako nápad pár nadšenců, kteří chtěli vytvořit pro sebe a své kamarády místo, kde budou moct prodávat vlastní značky, je v současné době alternativa nákupním centrům a platforma, sdružující více než 1200 kreativců a malých firem, pořádající pravidelné akce ve dvou desítkách měst.

Trhy jsou známé svou přátelskou uvolněnou atmosférou a širokým výběrem fair-trade, eko, bio, zerowaste nebo upcycled výrobků. Designeři zase rádi využijí příležitosti prezentovat svoje výrobky širokému publiku, aniž by tomu museli věnovat všechen svůj čas nebo prostředky. „Podpora malých a lokálních značek je od samého začátku jednou ze základních myšlenek našeho projektu," upozornila principálka Lenka Šašková.

V roce 2022 se konalo celkem 57 prodejních dní v rámci 38 MINT Marketů. Celkem se za třináct let existence uskutečnilo už více než 300 akcí, které navštívilo přes 1 200 000 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…