Jihlava: Do škol se vrací polovina žáků

24.05.2020 16:44

Výuka bude probíhat ve třídách, kde budou skupiny po maximálně 15 žácích. Každý bude mít svou lavici, samozřejmostí budou i roušky a dodržování hygienických opatření.

Jihlava: Do škol se vrací polovina žáků
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Do půlnoci 18. května se mohli žáci prvního stupně nebo devátých tříd základních škol přihlašovat k opětovnému nastoupení do výuky. Ta oficiálně začíná v pondělí 25. května, do jednotlivých tříd nastoupí polovina všech registrovaných žáků. Výuka bude probíhat ve skupinách po 15 dětech, žáci budou muset držet rozestupy a dodržovat základní hygienická opatření.

„Skupiny zůstanou neměnné a žáci budou v lavicích sedět po jednom, aby měli od sebe větší odstup. Roušky se budou muset nosit ve společných prostorách, jako jsou chodby, toalety nebo šatny. Ideální je, aby děti nosily do školy dvě roušky na vystřídání. Výuka bude naplánována individuálně, zrušena bude tělesná výchova,“ upřesnil vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Mateřské školy

Dveře mateřských škol se otevírají rovněž v pondělí 25. května. Nastoupit do nich mohou všechny přihlášené děti, podle vlády se omezení do 15 dětí ve třídě na školky nevztahuje a třídy lze spojovat do větších skupin. Zároveň nemají děti ani pedagogové povinnost nosit při vyučování roušky, povinná je však důkladná hygiena a dezinfekce prostor a vyučovacích pomůcek.

„Do mateřských škol se již přihlásila více než polovina zapsaných dětí. Vedoucí učitelky však mají za povinnost v pondělí 25. května přijmout každé dítě, které přijde a je v dané školce zapsané. Výuka by měla probíhat z větší části venku, na zahradách školek. Ve školách je zajištěno dostatečné množství dezinfekce a dalších prostředků pro každodenní důkladný úklid,“ doplnil Tomáš Koukal.

Jediná změna bude v Mateřské škole a Speciálním pedagogickém centru Demlova, které mají stravování v jídelně Na stoupách provázané s blízkou střední školou. Aby dětem bylo stravování zajištěno, budou mít děti z této školky dočasný azyl v provozovně Mašinka (Demlova 34a), a to se svojí paní učitelkou, na kterou jsou zvyklí.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…