Jihlava: Hasiči ze Zborné dostali od města auto

28.11.2022 13:02 | Tisková zpráva

Jednotka sboru dobrovolných hasičů (JSDH) Zborná auto využije nejenom při pomoci profesionálním hasičům ale také pro přepravu na hasičské soutěže. Auto je sice ojeté, ve Zborné však může ještě mnoho let dobře sloužit.

Jihlava: Hasiči ze Zborné dostali od města auto
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Auto pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů (JSDH) Zborná zakoupilo město Jihlava v rámci schválené investice za cenu 130.000,- Kč, a to v rámci nabídkového řízení od obce Brumov-Bylnice, kde sloužilo místním hasičům. Jde o automobil VW Transporter v devítimístném provedení. Vozidlo je přizpůsobeno k přepravě hasičské techniky, jako je např. stříkačka, hadice či proudnice, je v něm také devět míst k sezení pro družstvo ze Zborné.

Auto je zařazeno do systému Integrovaného záchranného systému, v rámci kterého hradí povinné ručení stát. Další provozní náklady bude hradit město Jihlava, které provozuje celkem čtyři jednotky SDH – kromě Zborné také Bedřichov, Heroltice a Pístov. Jednotka dobrovolných hasičů bude vozidlo využívat při mimořádných událostech a krizových situacích, použijí ho ale také při organizaci různých kulturních či sportovních akcí ve Zborné.

Město Jihlava má zřízením výše uvedených jednotek SDH k dispozici celkem 65 dobrovolných hasičů, kteří prokázali svoji důležitost již v minulosti, např. při zajišťování protiepidemických opatření nebo při odstraňování následků požáru mateřské školy U Dlouhé stěny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…