Jihlava: JVAK nabídl městu smír

29.06.2019 19:23

Město Jihlava vede již od konce roku 2015 spor o dvě nezaplacené faktury s městskou společností Jihlavské vodovody a kanalizace (dále JVAK). O ukončení sporu města se společností rozhodne soud koncem července.

Jihlava: JVAK nabídl městu smír
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Obvinění ředitele společnosti Jiřího Benáčka a náměstka primátorky Jaromíra Kalinu však Krajské státní zastupitelství v Brně zrušilo. Aby mohla společnost po vyvrcholení sporu města se Svazem vodovodů a kanalizací o řízení vodohospodářského majetku plně převzít jeho provozování, nabídla městu smír. Celková hodnota faktur dosahuje dva a půl milionu, žalovaná částka je však pouze ve výši jednoho a půl milionu.

„Je to dalším krokem k tomu, kdy se snažíme napravit to, co tu v minulých letech vzniklo a co nepovažujeme za normální. Město potřebuje kvalitní vodohospodářskou společnost s jasnou strukturou řízení, bez soudních sporů a jiných anomálií, které narušují její efektivní fungování,“ uvedl náměstek pro oblast správy realit Petr Laštovička.

Rada města Jihlavy proto vzala možnost smíru na vědomí. Soudní stání, které by mělo o smíru rozhodnout, se bude konat na konci července. O výsledku tohoto stání bude dále hlasovat Zastupitelstvo města Jihlavy, a to v září.

Změna předsedy představenstva JVAK

Společně se smírem se rozhodl rezignovat na funkci předsedy představenstva společnosti JVAK náměstek primátorky Petr Laštovička. Na jeho místo nastoupí Jiří Šlejtr, který současně působí například v představenstvu obecně prospěšné společnosti DS Stříbrné terasy.

„Svoji rezignaci jsme představenstvu JVAK sdělil o týden dříve, než vzala rada města na vědomí nabídnutý smír. Rezignaci členové přijali a společně jmenují nového předsedu,“ doplnil Petr Laštovička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…