Jihlava: Konec tankodromu v Úprkově ulici

31.03.2018 9:37

Oprava se Jihlavě prodraží kvůli odstranění původního povrchu.

Jihlava: Konec tankodromu v Úprkově ulici
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Směle by se tu mohla testovat průchodnost terénních vozidel. I tak by se dal popsat profil vozovky v Úprkově ulici. Radnice navazuje na rekonstrukci v sousedních ulicích z předchozích let a dotáhne do konce poslední neopravený úsek v lokalitě u městského vlakového nádraží.

„Povrch vozovky tvoří materiál, který nelze znovu použít nebo uložit na běžnou skládku. Vytěžená struktura vozovky se musí odvést na speciální skládku u Čáslavi, jde o nebezpečný odpad. Proto je cena rekonstrukce vyšší,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast investic Vratislav Výborný.

Rekonstrukce vozovky a chodníku v asi stometrové ulici tak radnici přijde na 2,5 milionu korun. Původní odhady hovořily o částce blízké dokonce čtyřem milionům korun, výběrové řízení cenu snížilo. Opravu ulice provede společnost EUROVIA CS, a. s. jako uchazeč s nejnižší nabídkovou cenou.

„Během měsíce by se měly vyřešit formální náležitosti, v červnu by mohla firma začít a ještě během letních prázdnin opravu i dokončit,“ odhadl harmonogram oprav primátor Jihlavy Rudolf Chloupek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…