Jihlava: Město může uzavřít dodatek k vodárenské provozní smlouvě

04.03.2020 14:47

Po osmi letech vleklých soudních sporů začíná situace směřovat k dohodě. Zastupitelstvo schválilo 2. 3. 2020 uzavření dodatku ke smlouvě s provozovateli vodohospodářské infrastruktury Vodárenskou akciovou společností a Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko.

Jihlava: Město může uzavřít dodatek k vodárenské provozní smlouvě
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelé města na svém březnovém jednání schválili dohodu mezi statutárním městem Jihlavou a Vodárenskou akciovou společností (dále VAS). Dodatek upravuje vzájemná práva a povinnosti v souvislosti se zajištěním kvalitního, plynulého a bezpečného provozování infrastruktury vodovodů a kanalizací města Jihlavy a Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko (dále SVAK).

V minulém roce byla část vodohospodářského majetku ve veřejné službě pod společností založenou městem Jihlavské vodovody a kanalizace (JVAK). Veřejná služba městské společnosti však na začátku tohoto roku skončila, a tak se daná část opět vrátila pod provoz VAS.

Obyvatelům, kteří využívají vodu z této části vodohospodářské infrastruktury se tak za jeden rok dvakrát změnil dodavatel. Nekomfortní situaci se město rozhodlo řešit a intenzivně hledá smírné řešení sporu.

„Dohoda je zdárným výsledkem smírného pokračování tohoto zbytečně vleklého sporu. Díky dohodě město dosáhne i na dotaci, která podpoří vyčištění vodních toků, takže se Jihlava začne konečně rozvíjet tím správným směrem. Městu bude navíc po dobu trvání dohody hrazeno nájemné za provozování části infrastruktury, tedy se i přes mnohá opoziční prohlášení město nikomu zdarma nepodvoluje, jen je schopné o věcech diskutoval a hledat lukrativní řešení,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…