Jihlava: Město nechá opravit tartan stadionu Na Stoupách

25.05.2021 19:31

Stávající plocha bude odstraněna a nahradí ji nový polyuretanový povrch s podkladem z asfaltového koberce. Počítá se také se sanací přibližně deseti procent podkladních vrstev.

Jihlava: Město nechá opravit tartan stadionu Na Stoupách
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Tartanový povrh a další atletické sektory u Sportovního stadionu Na Stoupách, se budou opravovat. Během oprav, které se uskuteční v průběhu července, může jít k omezení provozu sportovního areálu, především atletické dráhy či travnatého fotbalového hřiště. Hlavní fotbalové hřiště s umělým povrchem a tréninkový vrhačský sektor však nebudou stavbou nijak omezeny. Předpokládaná cena zakázky mírně přesahuje šest milionů korun.

„Stadion Na Stoupách je – za normální situace, hojně využíván. Vrchní vrstva atletické dráhy je po 16ti letém intenzivním provozu značně opotřebená a v mnoha místech musely být již dříve provedeny lokální opravy. Atleti a všichni ostatní sportovní uživatelé tohoto areálu si zaslouží nový povrch, na kterém budou moci trénovat své atletické schopnosti,“ uvedl náměstek pro oblast sportu Petr Ryška.

Nová sportovní plocha pro atletiku bude složena z polyuretanu s podkladem z asfaltového koberce, spolu s různými frakcemi štěrkodrtí. Dle aktuální situace na stavbě se počítá také s deseti procenty sanací podkladních vrstev. Budou zde provedeny také nové nášlapné vrstvy. Dále bude provedeno kompletní nové lajnování atletických drah. Nový povrch bude splňovat parametry dané mezinárodní atletickou federací (WA, dříve IAAF).

Provozovatelem areálu jsou Služby města Jihlavy, které lze telefonicky kontaktovat ohledně omezení v průběhu stavby. Potřebné kontakty naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …