Jihlava: Most v Okružní ulici se bude opravovat po polovinách

11.06.2015 19:50

Od pondělí 22. června se bude pracovat na opravě mostu v Okružní ulici v Jihlavě.

Jihlava: Most v Okružní ulici se bude opravovat po polovinách
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Oprava, resp. výměna mostu bude probíhat po polovinách - průjezd nebude zcela omezen, ale převeden na druhou polovinu mostu při zachování obousměrného provozu. Ovšem průchod pod mostem musí být po celou dobu uzavřen. Rekonstrukce mostu bude hotová do konce roku 2015.

Zhotovitel je podle smlouvy povinen zajistit bezpečný pěší přístup k budovám základních škol v Demlově ulici např. dočasným umístěním semaforu na nejbližším přechodu pro chodce před obchodním domem nebo za asistence strážníků Městské policie Jihlava. Pro zajištění bezpečné cesty dětí do školy Magistrát města Jihlavy o připravované akci informoval vedení obou škol.

Výměnu mostu vyžaduje jeho už zcela nevyhovující technický stav, radnice dosluhující stavbu nahradí novým mostem. Dodavatelem stavby je z výsledku výběrového řízení firma Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., náklady na vybudování nového mostu s podchodem jsou necelých 12 milionů korun, které budou hrazeny z rozpočtu města.

Informace o uzavírkách a objízdných trasách na Jihlavsku vydaných Magistrátem města Jihlavy můžete dostávat automaticky do e-mailu. Podrobnosti zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …