Jihlava: Na Borovince je nové molo

18.08.2022 18:00 | Tisková zpráva

Plovoucí molo k pohodlnému vstupu do vody nebo k ukotvení lodiček vyrobili pracovníci oddělení technické správy a podzemí pro obyvatele a návštěvníky Starých Hor.

Jihlava: Na Borovince je nové molo
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nápad umístit na hladinu Borovinky molo přišel z osadního výboru ve Starých Horách. Pořizovací cena ale byla mimo finanční možnosti výboru, a tak se pro pomoc obrátili směrem k magistrátu. Zastupitelé odsouhlasili financování a pomocnou ruku osadnímu výboru nakonec podali ti nejpovolanější – zruční kutilové z oddělení správy technických služeb a podzemí, kteří svépomocí vyrobili už několik kvalitních děl, například funkční vrátek při ústí šachty kutiště na Rounku.

„Měli jsme štěstí, protože jsme sehnali základní kostru mola za minimálně rok starou nákupní cenu. Pak už stačilo jen zhotovit doplňující kovové části, přidělat sudy, žebřík a kotevní háky pro lodě. Náklady na vyrobení mola nepřesáhly 50 tisíc korun a celá akce trvala kolem tří týdnů i s uložením do vody. Bylo to příjemné zpestření naší práce, která místo pláže, vody a slunce zahrnuje spíše podzemní tmu, chlad a vlhko,“ uvedl vedoucí oddělení Jan Šustr s tím, že další údržbu mola budou mít na starosti členové Osadního výboru Staré Hory, kterým bude molo předáno do užívání.

Molo samotné pochválil i Radek Zvolánek, předseda osadního výboru Jihlava Staré Hory, který zaslal na jihlavský magistrát poděkování: „Děkuji vám za realizaci mola na Borovince. Dle mého názoru i názoru některých obyvatel je molo velmi povedené. Každý den ho již využívají kolemjdoucí nebo náctiletí ke skokům do vody, i když voda je bohužel dosti zelená. Vyřiďte prosím poděkování i dalším pracovníkům, kteří se podíleli na realizaci mola.“

Rybník Borovinka je hojně využívaný po celý rok – v létě plavci a v zimě otužilci. Jedná se o  rybník určený k sportovnímu rybolovu a jeho rozloha je více než 23 tisíc m2. Další dvě mola – jedno pobytové a druhé skákací vzniknou také na městském rybníku Za Prádelnou a plavci by se jej mohli dočkat ještě před příští letní sezonou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…