Jihlava: Nemocnici schází fyzioterapeuti

01.03.2023 16:03 | Tisková zpráva

Nemocnice zdravotníky nutně potřebujeme pro zajištění specializované rehabilitační péče, v ambulancích a také na lůžkových odděleních neurologie, chirurgie nebo kardiologie.

Jihlava: Nemocnici schází fyzioterapeuti
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavská nemocnice akutně potřebuje tři fyzioterapeuty, jednoho ergoterapeuta a nejméně jednoho rehabilitačního lékaře. Kvůli jejich nedostatku má problémy se zajištěním rehabilitační péče v ambulancích i na lůžkových odděleních. „Kromě toho, že se staráme o naše pacienty, pomáháme také na neurologii, ortopedii a traumatologii, chirurgii, interně nebo kardiologii,“ vyjmenovala primářka rehabilitačního oddělení Drahomíra Škodová.

Noví kolegové jim mají pomoci vracet nemocné zpět do jejich normálního života a sociálního prostředí. „Staráme se například o pacienty po cévních mozkových příhodách, po úrazech nebo po operacích kloubů,“ podotkla vrchní sestra rehabilitačního oddělení Jana Ciprušová.

Kvalita a dostupnost specializované zdravotní péče, jakou dnes rehabilitace rozhodně je, závisí podle primářky Drahomíry Škodové především na vzdělaných a motivovaných odborných pracovnících. „Zatímco stavební úpravy nebo přístrojovou techniku lze v nějakém časovém horizontu zakoupit, vzdělávání a získávání zkušeností specializovaného zdravotníka trvá mnoho let. Proto své kvalitní zaměstnance považujeme za takzvané rodinné stříbro, na kterém stojí úroveň naší péče poskytované pacientům,“ řekla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…