Jihlava: O dotazník je zájem, město chce znát také názory seniorů

19.03.2021 13:55

Dotazník k budoucnosti Jihlavy vyvolal mezi obyvateli velký zájem. Za prvních deset dní ho vyplnilo na osm set respondentů.

Jihlava: O dotazník je zájem, město chce znát také názory seniorů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Anketa, která obsahuje 19 otázek a zabere zhruba 20 minut, může ovlivnit následujících deset let v krajském městě. Z výsledků dotazníku bude vycházet Strategie rozvoje města Jihlavy na roky 2022 až 2032. „Jsme opravdu moc rádi, že se hned za první týden do dotazníkového průzkumu zapojilo tolik lidí. Moc všem děkujeme, že jim osud Jihlavy není lhostejný,“ uvedla primátorka Karolína Koubová.

Důležité jsou názory mladých i seniorů

Vedení města chce zjistit, s čím si obyvatelé Jihlavu spojují, co se jim tu líbí nebo co by chtěli naopak změnit. „Zajímá nás, co podle lidí dělá Jihlavu Jihlavou. Jestli je to podzemí, hradby, zoologická zahrada nebo jsou to třeba cyklostezky? Na druhou stranu ale chceme také vědět, jestli se tu lidé cítí bezpečně. Zda je pro ně město pohodové, či stresující,“ doplnila primátorka.

Ráda by proto, aby se do ankety kromě mladých lidí a lidí ve středním věku zapojilo také více seniorů. Zatím má magistrát odezvu především od mladších ročníků. Prosí proto, aby všichni, kdo mají zájem se na průzkumu podílet, zapojili do ankety i své rodiče nebo babičky a dědečky. "Je pro nás důležitý také názor starších obyvatel,“ zdůraznila Karolína Koubová.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9932 lidí

Chybí také názory lidí z místních částí

Stejně tak je důležité, aby dotazník vyplnili také lidé z okrajových částí. Zatím chybí názory například obyvatel Kosova, Popic, Pístova, Helenína, Henčova a dalších místních částí. Jihlava se chce měnit k lepšímu tak, aby tu byli spokojenější i obyvatelé z periférií.

Dotazník je dostupný jak online na www.jihlava.cz/proberemeji, tak i v tištěném měsíčníku Ježkovy oči. Kdo by si chtěl dotazník sám vytisknout, najde jej na webových stránkách Probereme Jihlavu také ve formátu PDF. Na vyplnění mají lidé čas do 23. března.

Dotazník vytvořili sociologové na základě podnětů, které přišly na začátku roku na magistrát v rámci akce Probereme Jihlavu. Po skončení průzkumu pak zpracují výsledky a vytvoří závěrečnou zprávu. Město chce s výsledky průzkumu obyvatele podrobně seznamovat. Všem budou dostupné na webových stránkách projektu ProberemeJI na konci dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…