Jihlava: Pěším i cyklistům se uzavře lávka v Heleníně

16.03.2022 20:51 | Tisková zpráva

Stará lávka přes řeku Jihlavu v ulici Hálkova je ve špatném technickém stavu. Její oprava potrvá tři měsíce.

Jihlava: Pěším i cyklistům se uzavře lávka v Heleníně
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V Heleníně začíná oprava staré lávky v ulici Hálkova. Most, který je ve špatném technickém stavu, bude zcela uzavřen na tři měsíce. 

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí
Pěší a cyklisté se tak od příštího týdne nedostanou z Helenína přes řeku na cyklostezku Jihlava – Třebíč – Raabs nebo do další městské části Hrušové Dvory.

Oprava lávky vyjde na zhruba 2,3 milionů korun bez DPH. I po rekonstrukci ji budou moci využívat pouze pěší a cyklisté.

Úplně nového mostu přes řeku Jihlávku se pak dočkají lidé v Sasově. Demolice starého a následná výstavba začnou už za tři týdny. Pro řidiče se tak úplně uzavře silnice do městské části a budou muset využít objízdnou trasu. Pěší budou moci po dobu stavby chodit po provizorní lávce. Náklady jsou vyčísleny na 4,9 milionu korun bez DPH.

Brněnský most

Velkou opravou letos projde také starý Brněnský most, i tato stavba už dosluhuje. V minulosti se z něho kvůli špatnému technickému stavu začaly uvolňovat kameny a byl proto provizorně zpevněn pomocí dřevěné konstrukce

Na mostě by měl i po opravě zůstat jednosměrný dopravní režim, který tam byl obnoven v roce 2003 a rozšíří se chodník pro pěší. Nové bude také zábradlí. Náklady jsou odhadnuty na 40 milionů korun.

Starý Brněnský most je dlouhý 46 metrů a vysoký 8,7 metrů, byl postaven v roce 1927 a stojí na místě, kudy dříve vedla takzvaná císařská silnice přes Velké Meziříčí do Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…