Jihlava: Pěstírna spojila město s aktéry kultury i cestovního ruchu

20.06.2021 20:00

Přes 30 hostů se zúčastnilo online setkání zástupců města se zájemci z oblasti kultury, cestovního ruchu a veřejného prostoru nazvané Pěstírna.

Jihlava: Pěstírna spojila město s aktéry kultury i cestovního ruchu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na online setkání se debatovalo například o plánované rekonstrukci areálu Modeta, budoucnosti Domu Gustava Mahlera či architektonickém konceptu revitalizace Masarykova náměstí. Přítomni byli kromě primátorky města Karolíny Koubové také ředitel nové příspěvkové organizace Brána Jihlavy Jakub Deml, bývalá manažerka Strategie Ivana Jelínková a manažerka současná, Michaela Kružíková. Další Pěstírna, na které zástupci města debatují společně s aktéry, je naplánována k závěru tohoto roku.

Ivana Jelínková z pozice bývalé manažerky zhodnotila 4 roky působnosti Strategie pro kulturu, volný čas a cestovní ruch ve městě Jihlavě, která je vytvořena pro roky 2017 – 2024. „Bylo však potřeba promluvit i o plánech do budoucna, probírali jsme proto aktualizaci Strategie, a zejména třetí akční plán, který je v rámci Strategie naplánován do roku 2022. Těšíme se, že letos díky jednomu z projektů akčního plánu vznikne první jihlavský mural art, který, jak doufáme, vzbudí diskuzi,“ uvedla Michaela Kružíková, nová manažerka Strategie z odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Ředitelem Brány Jihlavy byla představena vize rozvoje organizace, která se chce zaměřit na růst a spolupráci v oblasti cestovního ruchu, a také na spolupráci s jihlavskými aktéry v oblasti kultury. „V oblasti cestovního ruchu je naplánován například vznik nových propagačních materiálů města,“ doplnil Jakub Deml.

Zájemcům byly představeny akce, které jsou chystány pro letošní rok. Mezi ty mimo jiné patří také umístění informačních tabulí ke Skrytým příběhům – městské hry založené na mobilní aplikaci, díky které lze zjistit podrobnosti z minulosti Jihlavy přímo v místě jejího dění. Dále bude například zavedeno nové kulturní ocenění, které má po pandemii motivovat kulturní aktéry k pokračování ve své činnosti.

Veškeré prezentace z Pěstírny a další informace lze najít na webu města zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …