Jihlava: Práce na Brněnském mostě finišují. Otevřen bude v termínu

11.10.2018 13:02

Modernizace Brněnského mostu na silnici II/602 v Jihlavě finišuje. Do jeho zprovoznění zbývá přibližně dvacet dní a dodělat podle zástupců dodavatelské společnosti IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc zbývá zhruba 15 % celkového objemu stavebních prací. Termín zprovoznění pro veškerou dopravu na přelomu října a listopadu 2018 tak není ohrožen.

Jihlava: Práce na Brněnském mostě finišují. Otevřen bude v termínu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Dobré počasí posledních týdnů pomohlo k bezproblémovému položení izolací. Aktuálně probíhají pokládky živic, pokračovat bude montáž zábradlí a sanace nosných konstrukcí – pilířů a mostovek,“ popisuje stav prací radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš. Podle jeho slov k dodržení termínů deklarovaných ve smlouvě přispělo především vysoké pracovní nasazení dodavatelské společnosti, kdy od předání stavby na Velikonoční pondělí práce na mostě nepřestaly ani o jednom víkendu.

V posledním říjnovém týdnu, těsně před předáním, bude na vozovku doplněno vodorovné a svislé dopravní značení a osazeno trolejové vedení pro vozy městské hromadné dopravy. I po předání mostu do předčasného užívání je počítáno s prováděním dokončovacích prací zejména pod mostním objektem, kvůli kterým už není nutno vyloučit dopravu. Dodržení termínu zprovoznění je i nadále podmíněno příznivým počasím.

Projekt s názvem II/602 Jihlava – most ev. č. 602-043 je spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …