Jihlava: Práce na přípravách stavby Centrálního dopravního terminálu pokračují

12.03.2020 17:58

Město Jihlava předpokládá zahájení stavebních prací v roce 2023, terminál by mohl být v provozu v roce 2025. V současné době probíhají projektové práce na zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí.

Jihlava: Práce na přípravách stavby Centrálního dopravního terminálu pokračují
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zároveň nyní probíhají práce na technické studii nového komunikačního propojení na ul. Jiráskova u Ferony, která doplní v současné době zpracovávané oznámení záměru. Původní projekt na propojení Hamerníkovy ulice přes park Keťásek by nevyhovoval hlukovým limitům, příliš vysoké by bylo i dopravní zatížení. „Ochrana bytových domů by byla příliš nákladná a projektanti proto nyní připravují projekt, jak dopravní zátěž rozložit i na jiné nové komunikace,“ upřesnil radní pro dopravu Jaroslav Vymazal (ODS).

Posuzovaní vlivů na životní prostředí, tedy takzvaná EIA, se kvůli tomu přerušilo, zahájí se však nové řízení. „Jakmile dokončíme projekt, podáme nové oznámení záměru, které bude rozšířené o nové komunikace. Díky napojení na Jiráskovu ulici dojde k rozložení dopravní zátěže a projekt už by měl vyhovět i s respektováním stávající zástavby,“ doplnil Vymazal. Nové oznámení záměru chce magistrát podat na Krajský úřad Kraje Vysočina na přelomu března a dubna tohoto roku.

Zda se v Jihlavě podaří stavbu terminálu dokončit do roku 2025, nezáleží pouze na městě a na našem úřadu, ale i na mnoha dalších faktorech. Především na zpracovateli projektové dokumentace pro stavební povolení, na výběru zhotovitele stavby a také na zajištění spolufinancování z Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…