Jihlava: Předvánoční čas v knihovně zpestří čerti i cestovatelé

28.11.2023 16:28 | Tisková zpráva

Vánoce v jihlavské knihovně začínají už ve středu 29. listopadu, kdy na Kniháčkovo počteníčko dorazí Mikuláš s andělem a čertem.

Jihlava: Předvánoční čas v knihovně zpestří čerti i cestovatelé
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Předvánoční čas zpestří akcemi pro veřejnost také Městská knihovna Jihlava. Už tuto středu 29. listopadu dorazí na Kniháčkovo počteníčko Mikuláš s andělem a čertem. Akce je určena pro děti od 3 do 8 let.

V pátek 1. a v sobotu 2. prosince bude knihovna součástí akce Ladovy Vánoce v DIODu. „Kolegyně z dětského oddělení si připravily pořad, který sestává ze čtení pohádek, výroby vánočních andílků a her. Především si ale zájemci budou moci vyzkoušet, jak se píše pravým husím brkem,“ vyjmenovala ředitelka Městské knihovny Jihlava Marie Blažková.

Máte-li rádi tvoření s dětmi v menším kolektivu, zavítejte 4. prosince na naši pobočku na Horním Kosově, kde se bude od 16 hodin konat Zimní vyrábění. A pokud máte radši pohádky, 14. prosince si tam nenechte ujít Knihadýlko: O čertovi.  

Knihovnický čert, Mikuláš i anděl si 5. prosince odskočí na geriatrické oddělení jihlavské nemocnice, aby se mohli 6. prosince ukázat zpátky na Vánočním dni s knihovnou. „Na ten Vás srdečně zvu. Od rána bude v přednáškovém sále ukázka pletení adventních věnců, můžete si také vyrobit originální jmenovky na dárky, nebo záložku do knihy či papírový řetěz na vánoční stromeček. K prodeji budou i drobnosti pod stromeček - roztomilá zvířátka, klíčenky nebo výrobky z papíru,“ řekla Marie Blažková. Ve 13 hodin se pak k akci přidá Iva Georgievová, která navaří voňavé ajurvédské čaje a v 17 hodin zahájí svoji přednášku Láska – dárek nade vše. Od 6. prosince bude v knihovně k vidění také vánoční výstava žáků ZUŠ Jihlava s názvem Cukr a vanilka.

Vánoční program Městské knihovny Jihlava doplňují cestovatelské přednášky o Maroku (7. prosince) a Španělsku (13. prosince), dokumentární film Čhadar, cesta po řece (4. prosince), Hernička (21. prosince), Deskni-To (každé pondělí) a cvičení Fit s knihovnou (každou středu). „Pak už přijde Ježíšek a knihovnu čeká zasloužený odpočinek během vánočních prázdnin,“ dodala Marie Blažková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…