Jihlava: Rozpad koalice nehrozí

06.07.2019 18:36

Proběhlo další koaliční jednání, koaliční strany se dohodly na další spolupráci.

Jihlava: Rozpad koalice nehrozí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Během čtvrtečního odpoledne proběhlo další koaliční jednání stran zastoupených ve vedení jihlavské radnice. Jednání ohledně dalšího fungování vedení města Jihlavy se zúčastnili členové všech koaličních stran – Fórum Jihlava, ODS, Žijeme Jihlavou! a KDU-ČSL. Strany se shodly, že koaliční smlouva je nadále platná a rozpad koalice nehrozí. Další koaliční jednání proběhne v příštím týdnu.

„Členové KDU-ČSL podali první návrhy ohledně dalšího fungování vedení města po rezignaci náměstka Jaromíra Kaliny. Již nyní všechny strany s částí návrhu souhlasí, další body se budou projednávat v průběhu července. Zároveň bylo jasně řečeno, že rozpad koalice nenastane a všechny strany budou nadále spolupracovat,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Pochybnosti o další spolupráci koaličních stran vyvolala rezignace náměstka primátorky za KDU-ČSL Jaromíra Kaliny. Bývalý náměstek pro oblast informatiky a správy majetku města je koaliční smlouvou pověřen k vedení sporu o správu vodohospodářské infrastruktury se Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko. Podání rezignace bylo reakcí na rozhodnutí Rady města Jihlavy o ukončení spolupráce s advokátní kanceláří Ondruš, která město ve sporu dlouhodobě zastupovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…