Jihlava: Strategický plán sociálního začleňování byl zastupiteli schválen

01.10.2019 11:42

Na počátku letošního roku uzavřelo město Jihlava spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. Na základě domluvy byl vytvořen Strategický plán sociálního začleňování města Jihlavy, který nastaví klíčová témata vzájemné spolupráce. Plán, který bude platit další tři roky, schválilo Zastupitelstvo města Jihlavy.

Jihlava: Strategický plán sociálního začleňování byl zastupiteli schválen
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Věříme, že naplňování strategického plánu přispěje k pozitivnímu rozvoji města v oblasti bydlení, zaměstnanosti, bezpečnosti, dluhové problematiky, sociálních služeb, zdraví ve vztahu k rodinám a jednotlivcům, kteří se ocitli v sociálním vyloučení nebo jsou tímto vyloučením bezprostředně ohroženi,“ uvedl uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

Do tvorby Strategického plánu sociálního začleňování se zapojili místní odborníci z oblasti bydlení, zaměstnanosti, bezpečnosti, občanského soužití, dluhů i zdraví. Strategický plán obsahuje jak informace o míře a struktuře sociálního vyloučení v Jihlavě, tak plán jednotlivých kroků vedoucích k zlepšení místní situace.

„Strategické plány sociálního začleňování jsou vytvářeny na dobu spolupráce v rámci Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám. Tedy tři roky, avšak po skončení tohoto období následuje vyhodnocení plánu a jeho opatření a navržení revize na další časové období,“ doplnil Daniel Škarka.

Strategický plán sociálního začleňování bude podkladem pro čerpání finančních prostředku z Evropských strukturálních a investičních fondů, především pak z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu. „Některá opatření však lze financovat i z jiných dotačních titulů, některé dokonce ke své realizaci nepotřebují žádné zvláštní finanční prostředky,“ přiblížil uvolněný radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…