Jihlava: Střecha zimního stadionu je opět v pořádku

22.07.2018 11:46

Kompletní statický posudek s podmínkami dalšího provozu bude v srpnu.

Jihlava: Střecha zimního stadionu je opět v pořádku
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Při revizi Horáckého zimního stadionu (HZS) statik zjistil, že na střeše budovy jsou poškozené svary, což znemožňuje využívání objektu k jeho účelu. Problém se radnici podařilo rychle vyřešit.

Odbor správy realit zajistil firmu, která označené vadné svary opravila. Na základě následné kontroly autorizovaný statik k 13. červnu opět povolil standardní provoz hokejové haly.

„Horácký zimní stadion je tak opět možné využívat stejně jako v uplynulé sezoně a nehrozí tak žádné přesunutí nebo překládání domácích zápasů HC Dukla Jihlava,“ uvedl náměstek pro správu městských realit Radek Popelka.

Z důvodu požární prevence bylo nutné před zahájením opravy na několika místech otevřít střechu a odstranit nečistoty v konstrukci, které by při zahřátí broušením a svářením mohly vzplanout. Oprava svarů vyšla na bezmála 179 tisíc korun, dalších 12 tisíc stál požární dohled a čtyři tisíce činnost koordinátora bezpečnosti práce.

„Za klub děkuji městu Jihlavě a pracovníkům odboru správy realit za to, že vše zvládli tak rychle a dobře,“ vyjádřil se jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. V nejbližších dnech po ukončení opravy mohla začít příprava ledové plochy pro přípravné období A-týmu Dukly.

Závěrečný statický posudek město obdrží podle smlouvy v srpnu 2018, v dokumentu budou stanoveny podmínky pro další provoz konstrukce v následujícím období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…