Jihlava: Svatý Martin má nachystáno 30 tisíc zlaťáků

04.11.2018 16:58

Letošní svatomartinské oslavy si Jihlavané tradičně užijí v neděli 11. listopadu na Masarykově náměstí. Průvod vychází v 17 hodin od Brány Matky Boží a svatý Martin si s početnou družinou připravil pro návštěvníky 30 tisíc zlaťáků a 1800 ořechových a makových rohlíčků na rozdávání.

Jihlava: Svatý Martin má nachystáno 30 tisíc zlaťáků
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Samozřejmostí bude svatomartinský jarmark, který Masarykovo náměstí provoní svařeným vínem, punčem a dalšími dobrotami už od 14 hodin. Nebude chybět ani ohňostroj, který zabarví nebe nad náměstím kolem 18. hodiny a poté si můžete poslechnout koncert Františka Nedvěda a skupiny Tie Break,“ přiblížila Alena Zápotočná, referentka odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Kulturní program bude pro návštěvníky připraven již před průvodem, kdy k poslechu zahraje například harmonikář Jiří Hilčer nebo skupina Umí hovno, vystoupí také taneční skupina Hotch-Potch.

Oslavy svatého Martina se poté přesunou do Divadelního klubu Horáckého divadla, kde se uskuteční jazzový večer, vystoupí zde uskupení Krystyna Durys Quartet z Gdaňska. „Krystyna je polská swingová a jazzová zpěvačka, inspirována především dílem královny jazzu Elly Fitzgerald,“ doplnila Alena Zápotočná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…