Jihlava: V Antonínově dole budou opraveny chodník a zastávky MHD

02.06.2021 17:39

Stavební firma se při opravě zaměří také na dešťovou kanalizaci a chodníky. Zakázka bude obsahovat také vybudování zastávek MHD ve Vrchlického ulici.

Jihlava: V Antonínově dole budou opraveny chodník a zastávky MHD
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlava pokračuje v projektu, který je největší letošní investicí. V rámci třetí etapy „Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě“ se vybudují na Vrchlického ulici dvě nové zastávky MHD a opraví chodník a dešťová kanalizace v Antonínově Dole. Jihlava hledá v současné době zpracovatele staveb, které budou celkem stát přes 22 milionů korun.

„Dvě nové naproti sobě ležící zastávky budou vybudovány naproti ambulanci Jihlavské Nemocnice. Jedna ze zastávek bude mít asfaltový záliv a druhá betonovou desku. Součástí zakázky je také vybudování nového chodníku, který bude směřovat na zastávku u strany k nemocnici, dále zde bude umístěno také nové osvětlení přechodu pro chodce,“ doplnil náměstek pro odbor rozvoje města Petr Ryška.

V Antonínově Dole se stavebníci zaměří na rozšíření zpevněné krajnice ve směru od Jihlavy vpravo od začátku obce po stávající zastávku MHD. Dále zde bude podél komunikace umístěn chodník, a to v délce více než 700 metrů. Upraví se zde také zastávka Červený Kříž, dešťová kanalizace a nové veřejné osvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…