Jihlava: Veřejné projednání Strategického plánu sociálního začleňování

17.09.2019 15:02

Veřejné projednání se uskuteční 18. září na jihlavské radnici.

Jihlava: Veřejné projednání Strategického plánu sociálního začleňování
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na počátku letošního roku uzavřelo město Jihlava spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. Na základě domluvy byl vytvořen Strategický plán sociálního začleňování města Jihlavy, který nastaví klíčová témata vzájemné spolupráce. K plánu na další tři roky se může v polovině září vyjádřit veřejnost.

„Věříme, že naplňování strategického plánu přispěje k pozitivnímu rozvoji města v oblasti bydlení, zaměstnanosti, bezpečnosti, dluhové problematiky, sociálních služeb, zdraví ve vztahu k rodinám a jednotlivcům, kteří se ocitli v sociálním vyloučení nebo jsou tímto vyloučením bezprostředně ohroženi,“ uvedl uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

Do tvorby Strategického plánu sociálního začleňování se zapojili místní odborníci z oblasti bydlení, zaměstnanosti, bezpečnosti, občanského soužití, dluhů i zdraví. Strategický plán obsahuje jak informace o míře a struktuře sociálního vyloučení v Jihlavě, tak plán jednotlivých kroků vedoucích k zlepšení místní situace.

„Strategické plány sociálního začleňování jsou vytvářeny na dobu spolupráce v rámci Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám. Tedy tři roky, avšak po skončení tohoto období následuje vyhodnocení plánu a jeho opatření a navržení revize na další časové období,“ doplnil Daniel Škarka.

Strategický plán sociálního začleňování bude podkladem pro čerpání finančních prostředku z Evropských strukturálních a investičních fondů, především pak z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu. „Některá opatření však lze financovat i z jiných dotačních titulů, některé dokonce ke své realizaci nepotřebují žádné zvláštní finanční prostředky,“ přiblížil uvolněný radní.

Veřejné projednání se uskuteční 18. září 2019 od 16 hodin v zasedací místnosti Zastupitelstva města Jihlavy na radnici. Na veřejné jednání jsou pozváni jihlavští zastupitelé, mezi zúčastněnými dále budou přítomni členové pracovních skupin, které se na vzniku plánu podíleli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…