Jihlava: Veřejné projednání ideové studie Stříbrného údolí

09.05.2019 19:33

Cílem setkání zástupců města s veřejností je představit obsah Ideové urbanistické studie, řešící území podél řek Jihlavy a Jihlávky od Rantířova po Rančířov a stanovit priority rozvoje vybraných lokalit.

Jihlava: Veřejné projednání ideové studie Stříbrného údolí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Při setkání chceme současně diskutovat o rozvoji území s přihlédnutím ke klimatickým změnám, jako je sucho a kůrovcová kalamita, které budou v blízké budoucnosti stále více ovlivňovat podobu a kvalitu života v lokalitách Stříbrného údolí,“ uvedl náměstek pro oblast územního plánování Vít Zeman.

Druhá část setkání bude věnována diskusi o konkrétních lokalitách, které Stříbrné údolí tvoří, jako jsou Staré Hory, Český mlýn, okolí Robinsona, Amfiteátr Heulos nebo Stará Plovárna. „V rámci diskusí bychom rádi propojili pohled města, obyvatel a organizací, spolků nebo firem, které v lokalitách vyvíjejí svou činnost,“ doplnil Vít Zeman.

Výstupem ze setkání budou připomínky a podněty, které budou do studie zapracovány. Studie bude následně přeložena Zastupitelstvu města Jihlavy ke schválení a povede k nastavení kroků směřujících k realizaci vybraných opatření nebo záměrů.

Setkání se uskuteční v areálu bývalé továrny Modeta, vedle Zoologické zahrady Jihlava, Březinovy sady 441/2, v úterý 21. května od 17 do 20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.