Jihlava: Všechny jihlavské trolejbusy už jsou bezbariérové

23.12.2011 16:45

Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) zásadním způsobem obnovuje vozový park mimo jiné díky vytrvalé a úspěšné snaze o čerpání různých dotací. Za posledních několik let získal na modernizaci dopravy v Jihlavě na 300 milionů korun.

Jihlava: Všechny jihlavské trolejbusy už jsou bezbariérové
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Všech 32 jihlavských trolejbusů je od prosince 2011 bezbariérových. Od května 2012 to bude platit i pro tři desítky autobusů, posledních šest z nich ještě má schody. Jihlava je tak v celorepublikovém porovnání na špici vybavenosti městské hromadné dopravy. „Na pořízení nízkopodlažních vozidel navazuje radnice postupnými bezbariérovými úpravami zastávek, ale také budováním bezbariérových tras a dalších koridorů pro pěší a bezmotorovou dopravu,“ doplnil informaci primátor Jaroslav Vymazal.

Bezbariérová vozidla nejen že usnadňují cestování tělesně postiženým osobám nebo cestujícím s kočárkem. Pro sluchově hendikepované slouží obrazový informační systém ve vozidlech, zrakově postižení dostávají zvukové informace o zastávkách nejen ve vozech, ale i na zastávkách, kde mohou stiskem bezdrátového tlačítka „rozmluvit“ přijíždějící bezbariérové vozidlo MHD, které ohlásí linku a směr, kterým jede.

Vozidla DPMJ ročně najezdí 25 milionů kilometrů a převezou 15 milionů cestujících. Podnik hospodaří s rozpočtem cca 120 milionů korun, zaměstnává 180 osob. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…