Jihlava bude mít online vodoměry

13.01.2023 20:51 | Tisková zpráva

Jihlavští radní schválili nákup a instalaci 99 moderních vodoměrů a 178 snímačů pulsů, díky kterým bude možné na dálku sledovat případné úniky vody. Instalace tzv. Smart Meteringu také sníží náklady na odečty vodoměrů.

Jihlava bude mít online vodoměry
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Chytrá měřidla Smart Metering umožní jednoduché on-line odečty vodoměrů a aktuální monitoring případných úniků vody. Měřidla budou nepřetržitě komunikovat s dispečinkem a budou schopná odhalit nežádoucí úniky vody, například z toalet a koupelen, a tím výrazně přispěje k úsporám vody pro její další použití.

„Radní schválili výsledek zadávacího řízení veřejné zakázky, jejím předmětem byl nákup technologie, zpracovávání dat, provoz systému a vybudování radiové sítě pro přenos dat. Vybrána byla společnost SOFTLINK s. r. o., která by měla s instalací začít letos v průběhu letošního roku,“ doplnil vedoucí odboru technických služeb Michal Horňák.

Nákup 99 vodoměrů a 178 snímačů pulsů bude stát 1,4 milionu korun bez DPH. Část zaplatí Služby města Jihlavy jako provozovatel VHI, část město jako její majitel. Měřidla budou zpočátku na přípojkách ve vlastnictví statutárního města Jihlavy, Kraje Vysočina a dále na místech, kde se provádí měsíční odečty.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…