Jihlava hledá dodavatele kompostérů

30.08.2022 13:12 | Tisková zpráva

Obyvatelé mohou na biologický odpad i nadále využívat kontejnery v ulicích. Majitelé rodinných domů si navíc mohou zažádat o hnědou popelnici.

Jihlava hledá dodavatele kompostérů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavě došly dřevěné kompostéry, dotované městem. Zájemci si je mohli zakoupit za 150 korun.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

„Protože se nám nepodařilo sehnat dodavatele, který by nám je nabídl za rozumnou cenu, nemáme je aktuálně k dispozici. Možná si ale tento článek přečte někdo z menší truhlářské firmy, která by měla o výrobu asi 500 kompostérů zájem. Pak není nic jednoduššího, než nás kontaktovat,“ vyzývá potenciální dodavatele vedoucí odboru životního prostředí Katarina Ruschková.

"Přijít si pro kompostér na magistrát se totiž pro mnohé Jihlavany stalo v posledních letech běžnou věcí a my jsme za to moc rádi. Řešit vlastní odpad sám nebo ho vůbec nevytvářet, to je to, kam společnost musí směřovat,“ dodala.

Lidé však mohou na biologický odpad i nadále využívat k tomu určené kontejnery po městě. Majitelé rodinných domů si pak mohou na odboru životního prostředí zažádat o hnědou popelnici, kterou dostanou zdarma. „Náklady za svoz odpadů se jim tím nijak nezvýší,“ doplnila Katarina Ruschková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…