Jihlava nabízí prostor spolkům. Bývalý DDM může i dál posloužit pro volný čas

26.11.2016 15:47

Jihlava hodlá využít budovu někdejšího Domu dětí a mládeže v Brněnské ulici jako spolkový dům. Radnice už se svojí nabídkou oslovila bezmála šedesát spolků ze sociální, kulturní a sportovní oblasti a hledá další zájemce.

Jihlava nabízí prostor spolkům. Bývalý DDM může i dál posloužit pro volný čas
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Rádi bychom poskytli zázemí co nejširšímu spektru spolkových a neziskových organizací a podpořili tak jejich aktivity. Kdo hledá pro svůj spolek, klub nebo sdružení prostory, může se na nás obrátit,“ vyzývá Iveta Nechvátalová z odboru školství, kultury a tělovýchovy. Zájemci ji mohou kontaktovat na telefonním čísle 565 592 333, mailu iveta.nechvatalova@jihlava-city.cz, nebo osobně na magistrátu na pracovišti v Hluboké ulici.

Na prohlídku prostor v Brněnské ulici dosud přišli zástupci asi dvaceti organizací, osm z nich má zájem, polovina z nich požaduje také např. poskytnutí podmínek pro parkování, instalaci zvukového zařízení, bezbariérovost, prostor pro konání sněmů až 140 účastníku atp. Dosud největší zájem projevily spolky o vyžití tělocvičny a místnosti pro asi 30 osob.

Po základní rekonstrukci domu a vybavení nezbytným zařízením by měl spolkový dům být místem společného setkávání a vzájemné pomoci. „Naší hlavní ideou je v domě nabízet vzdělávání, osvětu, prostory mohou být využity také k výstavám či přednáškám. Iniciativě spolků se meze klást nebudou a každý bude moct přispět svojí činností svojí troškou do mlýna,“ připomněl myšlenku spolkového domu vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…