Jihlava opět patří mezi Šampiony Zdravých měst

16.11.2023 10:32 | Tisková zpráva

Krajské město si ocenění zasloužilo za aktivní zapojování veřejnosti, strategické plánování a řízení k udržitelnému rozvoji a zdraví.

Jihlava opět patří mezi Šampiony Zdravých měst
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlava získala ocenění pro ŠAMPIONY Zdravých měst, obcí a regionů za rok 2023. Zasloužila si ho za aktivní zapojování veřejnosti, strategické plánování a řízení k udržitelnému rozvoji a zdraví. V slavnostním sále Parlamentu České republiky převzal ocenění primátor a zároveň politik Zdravého města Jihlava Petr Ryška. „Ze získaného ocenění máme radost. Je vždy příjemné, když někdo vaši práci ocení a řekne, že ji děláte dobře. Chci proto poděkovat všem, kteří se na získání titulu Šampion Zdravých měst podíleli – úředníkům a také současným i minulým kolegům politikům,“ řekl primátor.

Skupina Šampionů je nejvyšší příčkou Ligy Zdravých měst, která navazuje na Pokročilé, Začátečníky a Pozorovatele. Liga funguje ve Zdravých městech od roku 1998, je vyhlašována každoročně, má velmi jednoduchá a přehledná pravidla, kam patří například aktivní práce s veřejností, systémové plánování k udržitelnému rozvoji a zdraví, prezentace ukázkových aktivit a podobně. Liga je motivačním systémem, postup a aktivity sleduje sama asociace Národní sítě zdravých měst ČR a jsou průběžně schvalovány její valnou hromadou.

Zástupci uvedených obcí a kraje převzali ocenění z rukou Věry Kovářové, 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která celou akci hostila, místopředsedy Poslanecké sněmovny Jana Bartoška a za účasti zástupců ministerstev pro místní rozvoj a vnitra.

Mezi oceněnými za rok 2023 byla města, která tento titul získala poprvé:

Dačice, Jilemnice a Týnec nad Sázavou.

Mezi těmi, kteří nejvyšší pozice obhajují opakovaně, jsou:

Kraj Vysočina

Statutární města Brno a Jihlava

Města Chrudim, Kopřivnice, Litoměřice, Rožnov p. Radhoštěm, Velké Meziříčí

Městské části Praha 10 a Praha 12

Obec Bory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…