Jihlava předchází přemnožení potkanů

21.03.2017 13:59

Jihlavský magistrát vyzývá občany i firmy ke spolupráci na preventivním zásahu proti hlodavcům. Deratizace má patřičný efekt především tehdy, když je provedena v jednom čase na co největší ploše.

Jihlava předchází přemnožení potkanů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Celoplošná deratizace proběhne od 12. do 19. dubna v kanalizačních sítích, školských zařízeních, topenářské síti, výrobnách, obchodech, firmách, prodejnách, stravovacích provozech, obytných domech a na volných prostranstvích.

Jihlavská radnice vyzývá ke spolupráci i veřejnost. Pokud někdo sleduje výskyt hlodavců nebo se s jejich přítomností potýká např. ve vlastní nemovitosti, může kontaktovat Magistrát města Jihlavy, odbor správy realit na telefonu 565 592 701, nebo e-mailem (ZDE).

Dlouhodobá pravidelná prevence se Jihlavě vyplácí, řadu let zde nebyly zaznamenány závažné vysoké počty hlodavců. „Reakce veřejnosti i organizací v Jihlavě jsou velmi dobré, díky tomu patří v tomto ohledu Jihlava k nejlépe ošetřeným městům v republice,“ chválí Kateřina Kadlecová z odboru správy realit.

Jak můžete pomoci

Veřejnost může pomoci také udržováním pořádku u popelnic a kontejnerů, čímž hlodavci přijdou o snadný a vydatný zdroj obživy.

Žádoucí jsou také jednoduchá preventivní opatření v domácnostech i firemních provozech:

  • u sklepů a skladů utěsnit nežádoucí otvory, dveře, okna opatřit sítěmi,
  • trvale znemožnit přístup hlodavců k potravinám
  • uklízet odpadky do uzavíratelných nádob
  • udržovat pořádek, uklízet nepotřebný materiál uvnitř i mimo budovy

K provedení práce v soukromých objektech a pozemcích je možné si zvolit jakoukoliv akreditovanou deratizační firmu. Náklady na deratizaci si jednotlivci a firmy hradí sami, zásahy na pozemcích a objektech města hradí město. Deratizace v městských objektech bude probíhat v režii zlínské firmy Deratex. Objekty, ve kterých v současné době není zaznamenán výskyt hlodavců, je nutné také ošetřit, protože hlodavci vyhnaní z ošetřených míst hledají nová neošetřená teritoria.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…