Jihlava předchází přemnožení potkanů

21.03.2017 13:59

Jihlavský magistrát vyzývá občany i firmy ke spolupráci na preventivním zásahu proti hlodavcům. Deratizace má patřičný efekt především tehdy, když je provedena v jednom čase na co největší ploše.

Jihlava předchází přemnožení potkanů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Celoplošná deratizace proběhne od 12. do 19. dubna v kanalizačních sítích, školských zařízeních, topenářské síti, výrobnách, obchodech, firmách, prodejnách, stravovacích provozech, obytných domech a na volných prostranstvích.

Jihlavská radnice vyzývá ke spolupráci i veřejnost. Pokud někdo sleduje výskyt hlodavců nebo se s jejich přítomností potýká např. ve vlastní nemovitosti, může kontaktovat Magistrát města Jihlavy, odbor správy realit na telefonu 565 592 701, nebo e-mailem (ZDE).

Dlouhodobá pravidelná prevence se Jihlavě vyplácí, řadu let zde nebyly zaznamenány závažné vysoké počty hlodavců. „Reakce veřejnosti i organizací v Jihlavě jsou velmi dobré, díky tomu patří v tomto ohledu Jihlava k nejlépe ošetřeným městům v republice,“ chválí Kateřina Kadlecová z odboru správy realit.

Jak můžete pomoci

Veřejnost může pomoci také udržováním pořádku u popelnic a kontejnerů, čímž hlodavci přijdou o snadný a vydatný zdroj obživy.

Žádoucí jsou také jednoduchá preventivní opatření v domácnostech i firemních provozech:

  • u sklepů a skladů utěsnit nežádoucí otvory, dveře, okna opatřit sítěmi,
  • trvale znemožnit přístup hlodavců k potravinám
  • uklízet odpadky do uzavíratelných nádob
  • udržovat pořádek, uklízet nepotřebný materiál uvnitř i mimo budovy

K provedení práce v soukromých objektech a pozemcích je možné si zvolit jakoukoliv akreditovanou deratizační firmu. Náklady na deratizaci si jednotlivci a firmy hradí sami, zásahy na pozemcích a objektech města hradí město. Deratizace v městských objektech bude probíhat v režii zlínské firmy Deratex. Objekty, ve kterých v současné době není zaznamenán výskyt hlodavců, je nutné také ošetřit, protože hlodavci vyhnaní z ošetřených míst hledají nová neošetřená teritoria.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.