Jihlava zajišťuje skály

22.08.2020 18:38

Od loňska už chrání sítě svah u Staré plovárny, letos se začíná pracovat na dalších dvou skalních masivech – u Teniscentra a pod hřbitovem na Kalvárii.

Jihlava zajišťuje skály
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava zajistilo skalní masiv na Křižíkově ulici, aby případné kamení nemohlo nikoho a nic ohrozit. Svah nad garážemi nedaleko Staré plovárny je zajištěn pevnými ocelovými sítěmi kotvenými přímo do svahu. Opatření si vyžádalo investici ve výši 2,2 mil korun. Jde zatím o první takto zajištěné místo v Jihlavě. Brzy se ale budou zabezpečovat i skály pod hřbitovem na Kalvárii a na Mostecké ulici blízko Teniscentra. Tam už několik měsíců na možné problémy s padajícím kamením upozorňují dopravní značky.

Projektová dokumentace na zajištění stability skalní stěny v ul. Křižíkova a v ul. Mostecká byla zpracována firmou CTB a.s. Praha. Už v loňském roce proběhla realizace v ul. Křižíkova, v lokalitě Mostecká došlo k úpravě projektové dokumentace, kde bude obdobným způsobem podél skalní stěny a přilehlých svahů provedeno zabezpečení ochranného záchytného plotu ve výšce 2 m. Realizace se předpokládá na podzim letošního roku, popř. na jaře 2021.

V ulici Mlýnská technici zajistí skalní stěny v těsném sousedství hřbitova Na Kalvárii. Zajištění provedou kombinací vysokopevnostních sítí kotvených do skalního masívu a ochranného záchytného plotu pod skalní stěnou. Realizace se předpokládá do konce roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…