Jihlava zve veřejnost na besedu s odborníky o situaci v Sýrii

12.09.2017 19:44

Ve čtvrtek 21. září v 18 hodin v Malovaném sále Muzea Vysočiny v Jihlavě se uskuteční beseda na situací a vývojem Sýrie. Vstupné dobrovolné.

Jihlava zve veřejnost na besedu s odborníky o situaci v Sýrii
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Situace v Sýrii se od vypuknutí revoluce v roce 2011 a následného vzestupu tzv. Islámského státu stala natolik nepřehlednou, že se v ní dá jen velmi těžko orientovat. Svůj původ má v historickém vývoji, náboženských tenzích mezi jednotlivými skupinami obyvatel i v dlouholetém autoritativním režimu.

O tom všem nám v rámci cyklu veřejných besed přijedou popovídat Marek Čejka, vysokoškolský pedagog, odborník na Blízký východ a Assem Atassi, Syřan žijící v ČR, mluvčí iniciativy syrskarevoluce.cz (ZDE). O činnosti českého velvyslanectví v Damašku pak pohovoří Václav Kolaja, náměstek ministra zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…