Jihlavská radnice představí územní studie pěti lokalit

27.11.2016 8:32

Špitálské předměstí, Na Bělidle, Handlovy Dvory, Havlíčkova ulice a Sídliště I. Úpravy těchto lokalit byly tématem podzimní architektonické soutěže na územní studie, kterou uspořádala jihlavská radnice.

Jihlavská radnice představí územní studie pěti lokalit
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od 6. prosince budou všechny soutěžní návrhy, včetně těch vítězných, vystaveny v přízemí jihlavské historické radnice v hale předprodeje jízdného MHD.

„K vidění budou panely s navrhovanými plány řešených lokalit, vizualizacemi, diagramy a vysvětlujícími texty. K dispozici návštěvníkům bude i vyjádření poroty ke každému návrhu a celkový komentář k výstavě a jednotlivým lokalitám,“ zve návštěvníky Tereza Kafková, která na radnici řeší veřejná prostranství.

Účastníci do soutěže podali 27 návrhů, odborná porota vybrala vítěze a další oceněné pro každou z lokalit. „Porota hodnotila anonymní návrhy zejména z pohledu kvality urbanismu, veřejného prostoru a ekonomické i technické realizovatelnosti,“ popsala mechanismus hodnocení Tereza Kafková.

Nejúspěšnější účastníci soutěže budou zadané územní studie zpracovávat, samotné soutěžní návrhy však nejsou finálním řešením - ocenění autoři je dopracují na základě veřejných i odborných projednání. Diskusní setkání s veřejností se uskuteční počátkem roku 2017, o přesných termínech bude radnice s předstihem informovat.

Studie budou podkladem pro další kroky, které hodlá radnice v popsaných územích uskutečnit. V případech Sídliště I. a Havlíčkovy ulice půjde o revitalizace, další studie poslouží pro zpracování koncepcí a regulací rozvojových území.

Porota:

závislá část poroty - Ing. arch. David Beke, Ing. arch. Martin Laštovička, Lenka Tomášová B.ARCH, M.ADU, Ing. arch. Tomáš Lakomý,
nezávislá část poroty - MgA. Ondřej Císler, Ph.D., Ing. arch. Jana Kaštánková, Ing. arch. Ondřej Tuček, Ing. arch. Martin Habina.
Přizvaným odborník z oblasti dopravy: Ing. Karel Trojan.

Výstava soutěžních návrhů územních studií v prostoru jihlavské historické radnice potrvá do 20. prosince.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…