Jindřichův Hradec: Chytrý tučňák. Moderní kontejner sbírá textil, vydává zásilky a dobijí mobil

24.12.2020 13:49

V Jindřichově Hradci přibyl nový kontejner na textil. Kontejner ve tvaru tučňáka instalovala společnost TextilEco a.s. na sídlišti Vajgar u prodejny Jysk.

Jindřichův Hradec: Chytrý tučňák. Moderní kontejner sbírá textil, vydává zásilky a dobijí mobil
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Jedná se o nejnovější typ sběrného kontejneru na použitý textil, který je spojený s boxy na vydávání zásilek z e-shopu s oblečením. Kontejner má solární napájení a díky USB portům si u něj můžete dobít mobil.

Na jednom místě získá občan možnost odevzdat oděvy, které již nepotřebuje a současně zde může vyzvednout oděvy, které lze objednat na e-shopu společnosti - www.genesis-eshop.cz. Jedna polovina tohoto kontejneru tedy obsahuje boxy, do kterých si mohou nechat lidé doručovat objednávky a vyzvednout si je prakticky kdykoliv. Chytrý kontejner je zároveň opatřen USB porty, díky kterým si lidé mohou nabít svůj mobilní telefon. Dále je kontejner vybaven senzory, které zaznamenávají teplotu, prašnost, vlhkost vzduchu a atmosférický tlak v okolí kontejneru, fotovoltaickým panelem na střeše, interaktivním displejem či kamerou a osvětlením. Se společností TextilEco a.s. se zároveň podařilo vyjednat i častější obsluhu kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…