Jindřichův Hradec: Měsíc červenec pohledem městských strážníků

08.08.2022 18:33 | Tisková zpráva

Sedmnáctiletý mladík, který měl v krvi jak alkohol, tak drogy, rozbil okno a dveře domu ve Vídeňské ulici a majitele ještě uhodil tak, že mu sklo z rozbitých brýlí poranilo obličej. Zeď garáže i objektu kasáren poničená sprejerem, krádež v supermarketu a nezaplacený účet v restauraci nebo zničená lávka přes rybník Pazderna v Radouňce, přes kterou se snažil dostat sedmadvacetiletý řidič se svojí Fabií. A na závěr odchyt ovcí u kruhového objezdu ve Václavské ulici. To jsou některé z případů, které během července řešili jindřichohradečtí strážníci. Podrobnosti si přečtěte ve svodkách městského policisty Petra Čermáka.

Jindřichův Hradec: Měsíc červenec pohledem městských strážníků
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

2. července

… z trestného činu výtržnictví se bude před orgány činnými v trestním řízení zpovídat 17letý neurvalec, který v sobotu hodinu před půlnocí zaútočil jako tropický cyklón na majetek a obyvatele domu ve Vídeňské ulici. Prvotní útok nasměroval na vakuové okno, které jeho cílený tlak nevydrželo, ve druhé vlně skončila na zemi skleněná výplň vstupních dveří domu a třetí vlna zasáhla brýle nájemníka, který se pokusil nespoutaný živel zastavit a který byl s řeznými poraněními obličeje od skla brýlí, ošetřen v místní nemocnici. Ošetřen byl i mladý bijec, ovšem s šetrně přiloženými želízky, protože jeho duševní stav, protkaný náladou bojovníka MMA, upuštění od použití tohoto donucovacího prostředku zcela vylučoval. A než byl mladý hrdina předán přešťastné matce, nadýchal 1.76 promile, a i test na přítomnost psychotropních látek byl positivní.

6. července

… za aktivní účasti svědka a využití městského kamerového systému, bylo po zadokumentování, předáno Obvodnímu oddělení Policie ČR podezření z trestného činu poškozování cizí věci. Vyprahlá duše jednadvacetiletého pouličního umělce, který svou knihu života úspěšně plní zážitky okořeněnými psychotropními látkami, oslavil statní svátek sprejovými výjevy na garáž v Jáchymově ulici a zeď objektu Žižkových kasáren.

17. července

… s lupem v batohu napadl v neděli odpoledne personál Penny marketu mladý  pár, který pojí nejen hluboká láska, ale i vřelý vztah k užívání látek, které mění mozkové funkce a způsobují dočasné změny ve vnímání, náladě i chování. 22letý mládenec a o dva roky mladší slečna neváhali použít násilí proti „ženám za pultem“ s cílem uchovat si nakradené zboží, až museli přispěchat na pomoc mužní a udatní zákazníci, kteří oba recidivisty patřičně umravnili. A protože jejich minulost za pár let „dospělosti“ doznala značných trhlin, byli oba předáni  hlídce kolegů z Obvodního oddělení Policie ČR pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

18. července

… půl hodiny před tím, než si bez zaplacení odnesla z restaurace Casino Slavia na sídl. Vajgar náruč nealkoholického pití, se neopomněla pochlubit hlídce, která šestadvacetiletou slečnu z okresu Tábor legitimovala ve společnosti osob, zrovna tak plujících v převážné části života „na obláčku“, na pikniku, při konzumaci dokonale fermentovaných cukrářských větrníků, že se přijela pozdravit s kamarády, protože nedávno opustila bránu nápravného zařízení, kde si odpykávala trest za krádeže. A protože její slova byla pravdivá, a výkon trestu zcela zjevně nepadl na úrodnou půdu, byla předána po provedení dechové zkoušky, která naměřila hodnotu 1.95‰, do milé péče kolegů z Obvodního oddělení, pro podezření z trestného činu „recidivní“ krádeže.

20. července

… na dřevěné lávce, překlenujíc mokřad rybníku Pazderna v místní části Radouňka a spojující vycházkovou pěšinu přes hráz jmenované vodní plochy až k ulici Perleťová, skončil ve středu v časných ranních hodinách divokou jízdu sedmadvacetiletý řidič černé Fabie. Lávku najetím destruoval a zapůjčené vozidlo na několik hodin uvěznil v rozlámaných pražcích. Po vyčíslení a uhrazení jistě nemalé škody za opravu lávky, přistane na jeho bedrech ještě ponaučení v podobě pokuty za poškození veřejně prospěšného zařízení.

24. července

… díru v plotu, způsobenou neznámým vandalem, využil v neděli dopoledne, k letní procházce u kruhového objezdu ve Václavské ulici pár ovcí. Do příjezdu majitelky objektu prodejny plynu, dohlíželi kolegové na nerušený výlet, byli nápomocni při naložení a odvozu sudokopytnatých přežvýkavců a naplněni nevšedním pasteveckým zážitkem, po nezbytné úpravě „exteriéru“ pokračovali v rutinní víkendové hlídkové činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…