Jindřichův Hradec: Měsíc leden pohledem městských strážníků

08.02.2023 7:31 | Tisková zpráva

Nikdy nekončící tematická party, krádeže v místním supermarketu, tažení dvou Hurónů nebo nalezené horské kolo. Takové případy řešili v lednu městští strážníci. Podrobnosti si můžete přečíst v osobitě sepsaných svodkách jindřichohradeckého strážníka Petra Čermáka.

Jindřichův Hradec: Měsíc leden pohledem městských strážníků
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

1. ledna
…snad nikdy nekončící „tematická party“, na jejíž účasti není potřeba mít nic víc než 2 ‰+, propisovaná přes protlučený kopírák na zaprášeném psacím stroji Consul týden co týden, kolik toho nábřežní lokál již vydal… další díl nekonečného seriálu, jehož scénář i herecká obsazení by hravě zvládli i jedinci s ukončeným vzděláním na prvním stupni základní školní docházky, vysílalo pár minut před pátou hodinou nového roku osazenstvo zmiňovaného lokálu, u kterého nesměly chybět hlavní atributy, a tak se na místě sešli krom strážníků městské policie další dvě hlídky policistů a osádka zdravotníků, která převezla zbitého účastníka novoroční veselice k odbornému lékařskému vyšetření a psychicky nevyrovnaného jedince si převzala do své péče hlídka z obvodního oddělení, pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví.

2. ledna

…téměř dokonale vysmýčená peněženka a pavučina nervové soustavy žadoníc po novoročních oslavách o další příděl něčeho na uklidněnou svedla v pondělí, krátce po třetí odpoledne, do slepé uličky sedmapadesátiletého zákazníka Kauflandu, který se mimo pokladní prostor pokusit vynést lahvinku červeného vína Svatý Urban. Než však první kapka oblažila chuťové pohárky, došlo k nezbytným úkonům, pán vyškrábal zbytky hotovosti na uhrazení vysněného nápoje a za vyučenou mu v kapse přibyl bloček zavazující k uhrazení dvoutisícové pokuty.

3. ledna

…hlavička česneku a plechovka paštiky od Hamé skončily v úterý dvě hodiny před polednem, v levé i pravé kapse kalhot seniora, pořizujícího v Kauflandu zásoby do spižírny, který se zakrátko přesvědčil o tom, že úsporu z měsíčního rozpočtu je potřeba hledat rozumněji. Uzmuté zboží bylo doplaceno s návdavkem v podobě tisícikorunové pokuty za přestupek krádeže.

4. ledna

…energie sbalená na cesty… jen pár minut se ohřálo v kapse pětasedmdesátiletého pána, z nedaleké příhraniční obce, balení baterií Switch v prodejní ceně bez desetníku za padesát korun českých. V supermarketu Kaufland po chvilce vysvětlil, že mu akumulátory přijdou drahé, a proto se je pokusil pronést pokladním prostorem bez zaplacení. A že budou opravdu drahé, pocítil vzápětí. Jejich konečná cena byla 1049.90,- Kč, po započítání pokuty za přestupek krádeže samozřejmě.

6. ledna

…vitamíny, minerály, stopové prvky, detoxikace organismu a také o pár stovek lehčí peněženka, tak pojala nakupování s občerstvením přímo v nákupním prostoru osmašedesátiletá zákaznice Kauflandu, když v pátek odpoledne dopřála své tělesné schránce tolik opěvovaný „životabudič“ smoothie, jen na jeho zaplacení nějak zapomněla, což jí přivolaná hlídka připomněla a její peněžence patřičně ulevila.

9. ledna

… 12 litrů polotučného mléka za 58,- Kč. S tímto účtem opustil v pondělí, krátce po poledni, sedmapadesátiletý chytrolín samoobslužnou pokladnu Kauflandu, netuše, že brzy dojde na přeúčtování, a protože listina opisu přestupků vydala svědectví jako basa muzikanta Červíčka o velkých uších krále Lávry v satirické básni K.H. Borovského, a protože pokuta má mít bezesporu výchovný účinek, byla za třetí přestupek proti majetku „nenechavce“, vytavena účtenka na 2.500,- Kč.

17. ledna

…úterní odpolední tažení dvou Hurónů ve věku 22 a 23 let řvoucích po kolemjdoucích „dejte nám pervitin“, malujících na výlohu zastavárny v Klášterské ulici oplzlé obrázky a napadnuvše svůj majetek bránící majitele bazaru, skončilo o pár dnů později, co jejich útroby opustily poslední zbytky návykových látek, na půdě naší úřadovny, odkud si oba „střelci“ odnesli předčasné pololetní vysvědčení v podobě několikatisícové pokuty za přestupky proti občanskému soužití.

22. ledna

…nedělní procházka po druhé hodině ranní byla bezesporu o drobet příjemnější pro majitele horského bicyklu, který zmizel dva dny před tím ze zahradního domku v Denisově ulici, než pro hlídku kolegů, konající „sychravou“ obhlídku Mertových sadů, kde bylo uloupené přibližovadlo nalezeno a šťastnému majiteli později předáno.

25. ledna

… o tom, že kosmetický přípravek Essence patří na rty a nikoli do rukávu, poučila hlídka kolegů šestašedesátiletou zákaznici Kauflandu, kterou poté, co si své zkrášlování rozmyslela a rtěnku vrátila do prodeje, obohatila o zkušenost za tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…